Haberler

Karşıyaka-Göztepe Derbisinde Dostluk Kazanacak

İzmir İl Spor Güvenlik Kurulu, PTT 1'inci Lig'de pazar günü oynanacak Karşıyaka-Göztepe derbisinde tribünlerin kulüplerin istediği gibi yarı yarıya paylaşılmasına onay verdi.

İzmir İl Spor Güvenlik Kurulu, PTT 1'inci Lig'de pazar günü oynanacak Karşıyaka-Göztepe derbisinde tribünlerin kulüplerin istediği gibi yarı yarıya paylaşılmasına onay verdi.

Vali Mustafa Toprak başkanlığındaki toplantıya İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, emniyet ve jandarma yetkilileri, Futbol Federasyonu Bölge Müdürü Hamdi Kutval, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Osman Tatlısu ile Karşıyaka Başkanı Ali Erten ve Göztepe Başkanı Mehmet Sepil katıldı. Yaklaşık 1 saat 30 dakika süren toplantıda derbide ev sahibi Karşıyaka'ya Atatürk Stadı'nın kapalı, misafir Göztepe'ye ise açık tribünün tahsis edilmesine, kulüplere Passolig kartı sayısa kadar bilet verilmesine onay çıktı.

Kurul, derbinin başlama saatinin 18.30'dan daha erkene çekilmesi için yayıncı kuruluşa tavsiyede bulunma kararı aldı. Taraftarların stada geliş saatleri müsabakanın başlama saatine göre açıklanacak. Karşıyakalılar İZBAN aracılığıyla stada gelerek Mersinli tarafındaki giriş kapısından, Göztepeliler ise metro ve otobüslerle gelerek İZULAŞ tarafındaki giriş kapasından tribünlere alınacak, emniyet güçleri da arada tampon bölgeler oluşturacak. 1900 polis ve 425 özel güvenlik mensubunun görev yapacağı derbide bilet fiyatları iki takım taraftarı için de 20 TL olacak. Biletlerin satışa çıkış tarihi maça saatine göre belirlenecek. Emniyet, taraftar temsilcileriyle de toplantı yapacak.

İZMİR ÖRNEK OLSUN

İzmir Valisi Mustafa Toprak, Karşıyaka-Göztepe derbisiyle ilgili alınan tribünleri yarı yarıya paylaşma kararının tüm Türkiye'ye örnek olması gerektiğini söyledi. Kulüplerin talebi ve sıcak yaklaşımları üzerine böyle bir karara onay verildiğini söyleyen Vali Toprak, şöyle konuştu:

"Güzellikler hep birlikte yaşanıyor ve buna birlikte katkı sağlamamamız gerekiyor. İzmir, yine Türkiye'nin en önemli derbilerinden birine ev sahipliği yapacak. Bu tarihi rekabette yöneticisi, futbolcusu, taraftarıyla kenetlenelim ve fair play adı altında güzel bir tabloya vesile olalım. Taraftarlarımaza güvendiğimiz için bu kararı aldık. Kulüp başkanlarını örnek isteklerinden dolayı kutluyorum."

KARŞIYAKA BAŞKANI ERTEN: "BU BAŞLANGIÇ"

Karşıyaka Başkanı Ali Erten ise 2 ezeli rakip arasında bu yıl yaşanan sürecin Göztepe Başkanı Mehmet Sepil'in pozitif bakış açısıyla başladığını belirtirken şöyle dedi:

"Bir yerden başlamak önemliydi ve adım adım bu noktaya geldik. Sporun barındırdığı olimpiyat ruhu ve dostluk, barış içerisinde hareket ediyoruz. Bu sezon attığımız adımlarla kent ve camialardan ciddi destek gördük. Pazar günkü derbide sahada sportif rekabet adına herşey yaşanacak ama bizler tribünde güzel görüntüler oluşturmak istiyoruz. O rekabetin sahada sportif anlamda kalmasını istiyoruz. Ev sahibi olduğumuz bu maçta misafirlerimizi centilmeklik içerisinde ağırlayacağız. Üzerimize düşen herşeyi yapacağız."

GÖZTEPE BAŞKANI: "TARAFTARLARIMIZA GÜVENİYORUZ"

Pınar Karşıyaka'nın Euroleague'de ev sahipliği yaptığı Barcelona Lassa maçını Ali Erten'le birlikte izleyerek tarihi bir adım atan Göztepe Başkanı Mehmet Sepil, derbide tüm Türkiye'nin gözünün İzmir'de olacağını vurgularken şöyle dedi:

"Bu sadece İzmir derbisi değil Türkiye için çok önemli bir derbi. Son senelerde oluşan koşullardan dolayı bir çok taraftarımız bu maça gelemiyordu. Ali başkanımla bunu tartıştık. Bizim İzmir'de kendimize ait bir stadımız yok ama Atatürk Stadı gibi bir imkanımız var. Orada 50 bin kişilik bir stat duruken taraftarları bu maçlardan mahruım etmek doğru değildi. Biz taraftarımıza ve camiamıza güveniyoruz. Geçmişte olan olayların yaşanmaması için hep birlikte çalışacağız."

- İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Toprak Mehmet Sepil Ali Erten İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title