Haberler

Karşıyaka Enerjisini Güneşten Alıyor

Alternatif enerji kaynaklarının kullanımına dikkat çekmek ve yaygınlaştırmak adına iki yıl önce 'Güneş Tarlası' kuran Karşıyaka Belediyesi, bugüne kadar 450 bin TL değerinde elektrik üretti. Üç tesisin elektrik ihtiyacını karşılayan çevreci yatırım, Karşıyaka Belediyesi için hem enerji hem de gelir kaynağı oldu.

Karşıyaka Belediyesi tarafından, İzmir Kalkınma Ajansı'nın destekleriyle kurulan Güneş Tarlası, Eylül 2014'te Yamanlar Dağı eteklerindeki 10 bin metrekarelik arazide faaliyete geçirildi. 2013 adet güneş paneli ile üretim yapılan tesiste, bugüne kadar 450 bin liralık (956 bin kwh) elektrik enerjisi elde edildi.

Tesislerin elektrik ihtiyacı karşılandı

Karşıyaka Belediyesi Yamanlar Gençlik Eğitim Merkezi, Yamanlar Piknik ve Mesire Alanı ile Türkan Saylan Kız Öğrenci Misafirhanesi'nin elektrik ihtiyacı buradan karşılandı. İki yılda elde edilen gelirin 100 bin TL'lik kısmı bu üç tesisin elektrik giderleri için Gediz Elektrik AŞ ile mahsuplaşılırken, 350 bin TL de gelir olarak belediye kasasına girdi.

"Potansiyeli değerlendiriyoruz"

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, "Türkiye, güneş enerjisi potansiyeli en yüksek olan ülkeler arasında yer alıyor. Hem ekonomi hem de çevre için bu potansiyelin değerlendirilmesi gerekiyor. Karşıyaka Belediyesi olarak, yerel yönetimler bazında bu alanda öncü konumdayız. Ege Bölgesi'nde Güneş Tarlası'nı kuran ilk belediye olduk. Güneş enerjisinden daha çok yararlanabilmek adına araştırmalarımız ve çalışmalarımız devam edecek" dedi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İzmir Kalkınma Ajansı Karşıyaka Eylül Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title