Haberler

Karşıyaka'da Temiz Gıdaya 'Teşekkür Plaketi'

Vatandaşların sağlığını korumak amacıyla denetimlerini artıran Karşıyaka Belediyesi, fırın ve unlu mamül satış noktalarına yönelik yeni bir kampanya başlattı.

Vatandaşların sağlığını korumak amacıyla denetimlerini artıran Karşıyaka Belediyesi, fırın ve unlu mamül satış noktalarına yönelik yeni bir kampanya başlattı. Belediye ekipleri, satış ve hijyen kurallarına uyan, yasal gerekliliklerini yerine getiren işletmelere 'teşekkür plaketi' ve 'nazarlık' asmaya başladı.

Halk sağlığını korumaya yönelik çalışmalarıyla dikkat çeken Karşıyaka Belediyesi, unlu mamül ve fırınlara yönelik denetimlerini artırdı. Kent genelindeki yaklaşık 50 satış noktasında, yılbaşından itibaren ruhsat, hijyen, fiziki uygunluk, gürültü ve çalışma saatlerini mercek altına alan belediye ekipleri, eksikleri en aza indirmek için düzenli olarak çalışmalarını sürdürdü. Kurallara uymayan işletmeler içinse yasal işlem yapıldı.

PLAKETİ BAŞKAN ASTI

Hijyen kuralları konusunda farkındalık oluşturmak ve işletme sahiplerini teşvik etmek için yeni bir kampanya başlatan Karşıyaka Belediyesi, gıda satış kurallarına uyan ve tüm yasal gereklilikleri yerine getiren fırın ve unlu mamüllere 'teşekkür plaketi' ve 'nazarlık' asmaya başladı. İlk uygulama Örnekköy'deki Taşkent Eser Kardeşler Satış Noktası'nda yapıldı. Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar, örnek üretim ve satış ortamı nedeniyle plaketi almaya hak kazanan işletmeyi gezerek, incelemelerde bulundu. Plaketi işletmenin duvarına asan Başkan Akpınar, denetimlerin süreceğini ve güzel hizmetlerin örnek olmasını istedi.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, "Karşıyaka Belediyesi olarak toplum sağlığına büyük önem veriyoruz. Özellikle fırın gibi üretim yerlerinde hijyen koşullarına uyulmasını sağlamak için çaba harcıyoruz. Zabıta ve Ruhsat Denetim Müdürlüklerimiz bu konuda sıkı bir çalışma içerisinde. Karşıyaka'da 50 civarında fırınımız var. Yeni yapılan fırınlarda gerekli şartlara uyulsa da eski fırınlarımızın bazılarında ne yazık ki bunu göremiyoruz. Biz de özendirici olmak adına ve hem işletme sahiplerimiz daha sağlıklı koşullarda hizmet üretsin hem personeli daha sağlıklı koşullarda çalışsın, vatandaşımız da sağlıklı gıdalar tüketsin diye bu uygulamayı başlattık. Taşkent Fırını da örnek bir işletme. Görevi olmamasına rağmen gıda mühendisi istihdam ediyor. İşletme sahiplerini kutluyorum ve iyi örneklerin artacağına inanıyorum" dedi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hüseyin Mutlu Akpınar Karşıyaka Taşkent Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 19 Nisan Cuma 2024? Survivor kim kazandı? 19 Nisan Cuma Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 19 Nisan Cuma TV8 Survivor HD izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title