Haberler

Karşıyaka'da Spora 2 Bin Kişilik Futbol Sahası Desteği

Karşıyaka Belediyesinin, Zübeyde Hanım Mahallesinde amatör küme maçlarının oynanması için inşa ettiği 2 bin kişilik futbol sahasında sona gelindi.

Karşıyaka Belediyesinin, Zübeyde Hanım Mahallesinde amatör küme maçlarının oynanması için inşa ettiği 2 bin kişilik futbol sahasında sona gelindi.

Karşıyaka Belediyesi tarafından, amatör küme ve alt liglerdeki maçların oynanması için geçtiğimiz aylarda temeli atılan Zübeyde Hanım Mahallesi Futbol Tesisinin inşaatı tamamlanma noktasına geldi. Proje kapsamında, belediyenin şantiye tesislerinin yan tarafındaki arazide, FIFA standartlarına uygun bir sentetik çim saha ile 2 bin kişilik tribün yapıldı. Tesiste, amatör kümede ve alt liglerde mücadele eden takımların müsabakalarının oynanabileceği kapasitedeki sahanın yanı sıra, bir de antrenman sahası yapıldı. Gece maçları için aydınlatma sistemi kuruldu.

Futbolcu soyunma odaları, hakem odası, basın odası, tuvaletler ve otoparkın da yer aldığı modern tesis için FİFA 'uygunluk' sertifikası da alındı. "Karşıyaka Efsaneleri Futbol Sahası" adı verilen tesisin açılışının Mayıs ayı gibi yapılacağı belirtildi.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, tesisin çok yakında açılacağını ifade etti. Akpınar, "Spor Kenti Karşıyakamız da amatör kümede ve alt liglerde mücadele eden takımların tesis ihtiyacına ilaç olacak bir yatırımı hayata geçirdik, FİFA onayını da aldık. Çok yakında da açacağız. Sporcularımıza donanımlı, sağlıklı ve çağdaş bir ortam sunacak bu yatırım sayesinde, daha çok çocuk ve gencimizi de sporla buluşturacak; geleceğin yıldızlarını yetiştireceğiz. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun" dedi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hüseyin Mutlu Akpınar Karşıyaka Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title