Haberler

Karşıyaka'da Üç Ay İçinde 27 Açılış Yapılacak

Güncelleme:

Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, 2013 yılı içinde temelini attığı 27 projeyi, yeni yılın ilk 3 ayında hizmete açmaya hazırlanıyor.

Yatırım rekoruyla 2013 yılını kapatan Karşıyaka Belediyesi, 2014 yılına da hızlı giriyor. Belediye Başkanı Cevat Durak, 2013 yılı içinde temelini attığı 27 projeyi, yeni yılın ilk 3 ayında hizmete açmaya hazırlanıyor.

Hedefledikleri 45 milyon liralık yatırım bütçesini aşarak, 75 milyon liralık yatırımla

Rekor kıran Karşıyaka Belediyesi, 8 Ocak'ta başlayacak "Açılış Şöleni" ile yeni tesisleri Karşıyaka'yla buluşturacak. Türkiye'de orantısal olarak en fazla yatırım yapan belediye olduklarını belirten Başkan Durak, "Karşıyaka artık kabuğunu kırdı, hızla yükseliyor. Her semte, her mahalleye, her bölgeye ihtiyacı olan yatırımlar ulaşıyor. Küçük bütçelerle başlattığımız bu değişimde artık meyveleri toplama zamanı geldi. Karşıyaka geleceğin yıldız kenti olmaya aday" diyerek, yeni bir iddiayı da ortaya koydu.

Karşıyaka Belediyesi yeni parkları, konser salonlarını, spor sahalarını hizmete sokarken "ahde vefa" duygusunu da yaşatmaya devam ediyor. Bu süreçte yapılacak açılışlarla, KSK'nin efsane isimlerinden Tahir Türetken'in adı Demirköprü Spor Tesisleri'ne, geçtiğimiz yıl kaybettiğimiz 2 ünlü isim Tuncel Kurtiz ile Turgut Özakman'ın isimleri de 2 parka verilecek.

AÇILIŞ YAPILACAK YERLER

Cumhuriyet Mahallesi Taşocağı mevkiindeki ıslah çalışması ve semt oyun alanı, eski lunapark alanında yaptırılan Girne Sosyal Yaşam Merkezi, Doğal Afet Eğitim Merkezi, ampute takımı futbol sahası, Tuncel Kurtiz ve Turgut Özakman parkları, El Ele Butik ve Bahriye Üçok Kadın Danışma Merkezi, Görme Engelliler Kütüphanesi, Telefon ve Haberleşme Müzesi, Yüksek Vadi Rekreasyon alanı, 750 seyirci kapasiteli konser salonu, spor salonu, yüzme havuzu, Demirköprü Sosyal Tesisleri ve Kadın Danışma Merkezi, Nergis Mahallesi sosyal tesisleri, sağlık evi ve halk eczanesi, amatör futbol takımı için kulüp binası, Yamanlar Köyü muhtarlık binası, eski araçlar müzesi, köpek misafirhanesi, katı atık ayrıştırma tesisleri, İnönü, İmbatlı ve Bahçelievler mahallelerinde kadın danışma merkezleri, Zübeydeh Hanım Mahallesi'nde içinde geriatri merkezinin de bulunduğu Sosyal Yaşam Kompleksi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Tuncel Kurtiz Cevat Durak Karşıyaka Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title