Haberler

Karşıyaka'da 7'den 70'e Tiyatro Şöleni

Aralıksız 21 yıldır kentin kültür ve sanat yaşamına katkı sunan Karşıyaka Belediye Tiyatrosu, 2016-2017 sezonuna da iddialı girdi.

Aralıksız 21 yıldır kentin kültür ve sanat yaşamına katkı sunan Karşıyaka Belediye Tiyatrosu, 2016-2017 sezonuna da iddialı girdi. Bu dönemin yeni çocuk oyunları "Ay Dede'yi Kim Çaldı?" ve "Uçan Şemsiye" izleyicilerden tam not aldı. Yetişkinlere yönelik "Arapsaçı"nın tiyatro severlerle buluşması için de geri sayım başladı.

Karşıyaka Belediye Tiyatrosu, yeni sezonu Ahmet Piriştina Kültür Merkezinde sahnelenen "Uçan Şemsiye" adlı çocuk oyunuyla açtı. Ümit Denizer ve Turgut Denizer'in yazdığı oyunu, topluluğun tiyatro kurslarında yetişen çocuk oyuncular sahneye taşıdı. İlk kez izleyici karşısına çıkmanın heyecanını yaşayan küçük tiyatrocular, başarılı performanslarıyla büyük alkış aldı. Çocuklara çevre bilincinin aşılandığı oyun; müzik, kukla ve dans gösterileriyle de seyircilere keyifli anlar yaşattı.

Süper Baba ve İkinci Bahar gibi klasikleşmiş dizilerin de senaristi olan usta yazar Muharrem Buhara'nın kaleme aldığı "Ay Dede'yi Kim Çaldı?" adlı çocuk oyununun gala gösterimi ise Ziya Gökalp Kültür Merkezinde gerçekleşti. Karşıyaka Belediye Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Zekeriya Hocalar'ın yönettiği müzikal, seyircilerin büyük beğenisini kazandı. Oyunu hayranlıkla izleyen Muharrem Buhara ile Prof. Dr. Hülya Nutku da tüm oyuncuları tebrik etti ve Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar'a sanata verdiği önem ve katkılar için teşekkürlerini iletti. Karşıyaka Belediye Tiyatrosu ayrıca, geçen yıl büyük ilgiyle izlenen "Peter Pan" ve "Çizmeli Kedi" oyunlarını bu yıl da izleyicilerle buluşturmaya başladı.

2 ayrı sahne, toplam 5 oyun

Karşıyaka Belediye Tiyatrosu yeni sezon boyunca; "Ay Dede'yi Kim Çaldı?" ve "Peter Pan"ı dönüşümlü olarak her Pazar günü saat 14.00'te Ziya Gökalp Kültür Merkezinde sahneye taşıyacak. "Uçan Şemsiye" ve "Çizmeli Kedi" de dönüşümlü olarak her Cumartesi saat 14.00'te Ahmet Piriştina Kültür Merkezinde sergilenecek. Sezonun yetişkin oyunu "Arapsaçı" ise 5 Kasım itibariyle Ziya Gökalp Kültür Merkezi"nde her Cumartesi saat 20.00'de perde açacak. Ücretsiz davetiyeler, kültür merkezleri ile Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünden temin edilebilecek.

"Tiyatroseverleri bekliyoruz"

Ücretsiz olarak sunulan tiyatro şölenlerine tüm sanatseverleri davet eden Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, "Karşıyakamızı kültür ve sanatın başkenti haline getirmek için çalışıyor; bu anlamda tiyatroya büyük önem veriyoruz. Karşıyaka Belediye Tiyatrosu gibi 21 yıllık bir çınara sahip olmanın avantajı ile de bu alandaki başarımızı her geçen gün arttırıyoruz. Türk Tiyatrosu'na önemli kazanımlar sağlıyoruz. Bu başarıya yakışan ve çıtayı daha da yükseğe çekeceğimiz yeni sezonda, tüm yurttaşlarımızı ücretsiz oyunlarımıza bekliyoruz" dedi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Piriştina Ümit Denizer Ziya Gökalp Karşıyaka Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title