Haberler

Karşıyaka'da 63 Bin Öğrenciye Afet Eğitimi

Karşıyaka Belediyesi doğal afet çalışmalarına bir yeni halkayı daha ekledi.

Karşıyaka Belediyesi doğal afet çalışmalarına bir yeni halkayı daha ekledi. Deprem eğitimine büyük önem veren Karşıyaka Belediyesi'nin Arama Kurtarma Ekibi, AKUT ve Türk Kızılayı ile birlikte gerçekleştireceği çalışmayla, Karşıyaka'daki tüm okullarda uygulamalı afet eğitimi verecek. Eğitim çalışması kapsamında Karşıyaka'daki 60 anaokulu, ilköğretim ve lisede 63 bin öğrenci afet eğitimi alacak.

Karşıyaka Belediyesi'nin "Afet Eğitim" çalışmasının ilki Karşıyaka Lisesi'nde yapıldı. Karşıyaka Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi, AKUT ve Türk Kızılayı ile birlikte önce, okulun sivil savunma kolu öğrencilerine teorik eğitim verdi. Afet anında ve sonrasında neler yapılması gerektiği ile güvenli tahliye kurallarını öğrenen sivil savunma kolu öğrencileri, daha sonra sınıflarına çıkarak, sınıf arkadaşlarına öğrendiklerini aktardı. ve deprem alarmı ile birlikte arkadaşlarının güvenle okuldan tahliyesini gerçekleştirdi.

Okul bahçesinde toplanan öğrenciler tiriyaj alanı oluşturma, yaralı taşıma teknikleri, ilk yardım ve yangın söndürme eğitimini uygulamalı olarak aldı. Karşıyaka Lisesi'nin 800 öğrencisi, eğitimde edindikleri bilgilerini Karşıyaka Belediyesi'nin Gezici Deprem Simülatörü'nde yaşayarak, pekiştirdi.

(HK)

23.03.2013 12: 19: 48

TSI

NNNN - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türk Kızılayı Karşıyaka Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title