Haberler

Karşıyaka'da 6.'ıncı Karadeniz Hamsi Şöleni

Karşıyaka Belediyesi’nin dördüncü kez destek verdiği ve bu yıl altıncısı düzenlenen Hamsi Şöleni, 80 bin Karadeniz kökenli Karşıyakalı’yı ve İzmirlileri buluşturacak.

Karşıyaka Belediyesi'nin dördüncü kez destek verdiği ve bu yıl altıncısı düzenlenen Hamsi Şöleni, 80 bin Karadeniz kökenli Karşıyakalı'yı ve İzmirlileri buluşturacak.

Fuat Saka, Grup Kordelya, Grup Karadeniz Yolcuları gibi farklı grup ve sanatçıların da sahne alacağı, kemençe ve tulum dinletileri ile zeybek ve horon gösterilerinin gerçekleşeceği Hamsi Şöleni, 19 Aralık Perşembe günü Bostanlı Kapalı Pazaryeri'nde düzenlenecek olan şölen ile başlayacak. Tam beş gün sürecek etkinliklere 23 Aralık'ta İzmir'de olması beklenen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katılması bekleniyor.

80 BİN KARADENİZLİ ARTIK KARŞIYAKALI

Şölenle ilgili düzenlenen basın toplantısında konuşan Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, "Karşıyaka'da yaklaşık 80 bin Karadeniz kökenli hemşerimiz yaşıyor. Onlar artık Karşıyakalı, ancak kendi kültürlerinin de farklılığını yaşamak istiyor. Karadenizli olan veya olmayan herkesi Karadeniz'in güzelliklerini yaşabilmesi için şenliğe bekliyoruz" dedi.

Karşıyaka Çarşı Kültür Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısına Karadeniz Federasyonları Konfederasyonu (KADEKON) Başkanı Hızır Murtazaoğlu, Çorum Dernekleri Federasyonu Başkanı Veli Karakurt, Karşıyaka Karadenizliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Yaşar Yılmaz, Karşıyaka Tokatlılar Kültürünü Tanıtma-Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Deniz Bektaş ve Karadeniz Gençlik Federasyonu Başkanı Anıl Akbin katıldı.

Federasyon ve dernek başkanları da Karşıyaka Belediyesi'nin katkıları ile şenliğin daha da güçlendiğini belirterek Belediye Başkanı Cevat Durak'a teşekkür etti.

HAMSİ ŞÖLENİNE TÜM HALKIMIZI BEKLİYORUM

Karşıyaka'yı hoşgörü ve barışın kenti yapmak gibi bir iddiayı ortaya koyduklarını hatırlatan Belediye Başkanı Cevat Durak, "Karşıyaka, sahip olduğu değerler itibariyle hoşgörü, barış ve kardeşlik duygularını içselleştirmiş bir kenttir. Anadolu'nun farklı köşelerinden Karşıyaka'ya gelen herkesin kendisini Karşıyakalı olarak hissetmesini istiyoruz. Ancak, geldikleri yörelerin değerlerini de bizlerle paylaşabilmeleri için ortamlar yaratmayı da bir sorumluluğumuz olarak görüyoruz. Bu nedenledir ki, bu tip buluşmaları önemsiyoruz. Karadeniz'in renkli, hareketli kültürünü Karşıyakalılarla buluşturduğumuz Hamsi Şöleni'ne tüm halkımızı bekliyorum" dedi.

BİRLİK VE DAYANIŞMA İÇİNDE OLACAĞIZ

Anadolu'nun renklerini Karşıyaka'da buluşturma noktasında, sivil toplum örgütleriyle başarılı işlere imza attıklarını da vurgulayan Başkan Durak, "Aşure etkinliğimizde olduğu gibi 6. Karadeniz Hamsi Şöleni'ninde de, yine konfederasyon, federasyon ve derneklerimizle birlikte, dayanışma içinde bu etkinliği gerçekleştiriyor olmaktan dolayı mutluyuz. Bu etkinlikler, omuz omuza verildiğinde nelerin başarılabileceğine iyi birer örnek teşkil ediyor" diye de ekledi.

"Karadeniz Hamsi Şölenleri"nin Geleneksel Hamsi İkramı ise, 22 Aralık Pazar günü saat 11.00 ile 17.00 arasında yapılacak. Yüzlerce mangalın kurulacağı alanda 5 ton hamsi ikram edilecek. Karadeniz müziğinin uluslararası üne sahip ismi Fuat Saka da, 22 Aralık Pazar Günü, Şölen Alanı'nı dolduran binlerce kişiye unutulmaz bir konser verecek. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cevat Durak Karadeniz Karşıyaka Şölen Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title