Haberler

Karşıyaka Belediyesi'nden Vefa Örneği

Karşıyaka Belediyesi, Karşıyaka Spor Kulübü Başkanlığı ve Onur Kurulu Başkanlığı da yapan avukat Özer Kırca'nın adını bir parka verdi.

Karşıyaka Belediyesi, Karşıyaka Spor Kulübü Başkanlığı ve Onur Kurulu Başkanlığı da yapan avukat Özer Kırca'nın adını bir parka verdi. Parkın ve büstünün açılışında duygularına hakim olmaya çalışan Kırca emeğe geçenlere teşekkür ederken, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak da, "Özer Kırca iyi bir Karşıyakalı. Kişileri hayattayken ölümsüzleştirmek daha anlamlı oluyor. Bana bu konuda destek olan Meclis Üyelerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Avukat Özer Kırca Parkı'nın açılışına Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, iş adamı Selçuk Yaşar, CHP Milletvekilleri Alaatin Yüksel, Mustafa Moroğlu, geçmiş dönem milletvekili ve bakanlarından Işılay Saygın, CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Ali Engin, Özer Kırca'nın kardeşi, ünlü ana haber sunucusu anchorman Ali Kırca, kardeşleri Üzeyir Kırca, Güler Köksal, eşi İnci Kırca, çocukları Murat ve Ceren Kırca ile çok sayıda seveni katıldı. Özer Kırca'nın büstünün de bulunduğu Mavişehir'deki parkın açılışında konuşan Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, "Karşıyaka için birçok kişi katkı koydu, ancak hepimizden fazla destek olan Selçuk Yaşar ağabeyimiz aramızda. Özer Kırca'nın Karşıyaka sevdası Selçuk Yaşar ile gelişmiştir. KSK onun döneminde en iyi yerlere geldi. Bizler kendi içimizde bazen birbirimize kırılabiliriz. Ancak hepimiz bir bütünün parçalarıyız. Kurtuluş savaşında herkes nasıl omuz omuza mücadele verdiyse, Karşıyaka için her zaman aynı birliği sağlarız. Bizleri birleştiren Karşıyaka sevgisinin hiç ölmemesini diliyorum" diye konuştu.

Kırca da konuşmasında, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak ve Karşıyaka Meclis Üyelerine teşekkür ederek, "Yaşamımda yer tutan önemli pek çok kişi bugün burada. İnsanların bu şekilde anılması inanılmayacak kadar çok güzel bir olay. Bana bu onuru yaşatanlara teşekkür ediyorum. Ayrıca KSK taraftarlarına yürekten teşekkür ediyorum. Bir beklenti içinde olmadan hizmet üretmeye çalıştık. " dedi.

Park açılışına Özer Kırca'nın da haberi olmadan sürpriz yaparak katılan Ali Kırca ise konuşmasında, karşısında ağabeyi olduğu için heyecanlandığını belirterek "Bana güzel konuşmayı o öğretti. En zor günlerimde hep yanımda oldu. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" şeklinde duygularını dile getirdi.

Milletvekilleri Mustafa Moroğlu ve Alaatin Yüksel de, yaptıkları konuşmada Özer Kırca'nın avukat olarak özverili mücadeleler verdiğini belirterek, "Ülkemizde insanca yaşam için mücadelenin bedelleri var. Bu bedeli ödeyenlerin zor anlarında kendilerini yalnız hissetmemeleri gerekir. Özer Kırca bu durumlarda zorda kalanların hep yanında oldu. Kendisini kutluyoruz" dedi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Selçuk Yaşar Cevat Durak Ali Kırca Karşıyaka Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title