Haberler

Karşıya Belediye Başkanından Çıkan Olaylara Tepki

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, DİSK’e bağlı Nakliyat İş Sendikası üyelerinin belediye binasına girmesi ve çıkan olaylarla ilgili, "Belediye binasına zorla girerek kamu malına zarar veren ’sözde’ sendikacıların yapmaya çalıştığı şey örgütlü bir mücadele değil, tam anlamıyla provokasyondur" dedi.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, DİSK'e bağlı Nakliyat İş Sendikası üyelerinin belediye binasına girmesi ve çıkan olaylarla ilgili, "Belediye binasına zorla girerek kamu malına zarar veren 'sözde' sendikacıların yapmaya çalıştığı şey örgütlü bir mücadele değil, tam anlamıyla provokasyondur" dedi.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Nakliyat İş Sendikası üyelerinin belediye binasına girmesi ve olayların çıkmasına ilişkin açıklama yaptı. Olaylara tepki gösteren Akpınar, "Belediyemizin temizlik işlerini yürüten Altaş firması içinde örgütlenme çalışması yapan ve belediye yönetimi olarak, bu durumu engellemeye çalıştığımızı öne sürerek bugün öğle saatlerinde belediye binası içine zorla girerek kamu malına zarar veren 'sözde' sendikacıların yapmaya çalıştığı şey örgütlü bir mücadele değil tam anlamıyla provokasyondur. Belediye yönetiminin, belediyenin herhangi bir biriminde örgütlenme çabası içinde olan sendikalara karşı koyması ya da sendikal mücadelenin karşısında olması, sosyal belediyecilik anlayışımız gereği mümkün değildir" dedi.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Başkana ve belediye yönetimine hakaret ile kamu hizmetini aksatma gibi çeşitli sebeplerden dolayı, kadrosu ve sendikası olmaksızın işten çıkartılan 3 işçi bahane gösterilerek, yasal olmayan bir eylemle kamu hizmetinin aksatılması ise kamuoyunu yanıltmaya yöneliktir, provokatiftir. Konunun tarafı belediye değil, alt işverendir. Belediye çalışanı olmayan, dışarıdan getirilen kişilerin belediye işçisi gibi gösterilerek eyleme sokulmasını kabul etmiyoruz. Yargı yolu açıktır ve yasal hakkımızı sonuna kadar kullanacağız. Kent düzenini bozmaya kimsenin hakkı yok. Buna izin vermeyeceğiz. Karşıyaka halkı da işçisi de mutludur. Bunun adına örgütlenme değil, düzen bozma denir. Karşıyaka Belediyesi olarak; temizlik işçilerimize yüzde 30 oranında zam verdik ve gerekli sosyal hakları sağladık. Bu anlayışta olan bir belediye yönetiminin örgütlenmeye karşı olması düşünülemez. Bu durumdan rahatsız olanların çalışanlarımızı üzmesine izin vermeyeceğiz." - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hüseyin Mutlu Akpınar Karşıyaka Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title