Haberler

Karsan, Almanya'da, Elektrikli 'Jest'i Görücüye Çıkardı

BURSA'da üretim yapan ve bu yıl kuruluşunun 50. yılını kutlayan Karsan, dünyanın en önemli ticari araç fuarlarından biri olan IAA Hannover Fuarı'nda elektrikli 'Jest"modeliyle dikkatleri üzerine çekti.

BURSA'da üretim yapan ve bu yıl kuruluşunun 50. yılını kutlayan Karsan, dünyanın en önemli ticari araç fuarlarından biri olan IAA Hannover Fuarı'nda elektrikli 'Jest"modeliyle dikkatleri üzerine çekti. Karsan CEO'su Okan Baş, "Seri üretime hazır hale getirdiğimiz, Türkiye'nin ilk yerli ve elektrikli minibüs modeliyle gururla Avrupa'da yerimizi aldık. Elektrikli Jest'i öncelikle Avrupa'nın en gözde ticari araç fuarında tanıtarak farklı ülkelerden siparişler alabilmeyi arzu ediyoruz" dedi.

Bursa'da yer alan 2 ayrı fabrikasında hem iç pazar hem de ihracata yönelik, toplu taşıma ve ticari araç üretimi gerçekleştiren Karsan, Türkiye'nin ilk yerli ve elektrikli minibüs modelini dünyanın en önemli ticari araç fuarlarından biri olan IAA Hannover'de tanıttı. Yabancı ziyaretçilerin ilgi odağı olan Karsan Jest'in elektrikli versiyonunun dünya tanıtım etkinliğiyle ilgili görüşlerini ifade eden Karsan CEO'su Okan Baş, "Türkiye'de ilk kez geliştirilip üretilen elektrikli minibüs modelini hayata geçirmek ve bunu Avrupa'nın en önemli fuarlarından birinde görücüye çıkartmak Karsan'a nasip oldu. Bunun için emek veren tüm çalışma arkadaşlarımı kutluyorum" dedi.

165 kilometrelik menzile sahip olan sıfır emisyonlu, elektrikli Karsan Jest'in menzil uzatıcı ek sistemler ile toplam menzilinin 300 kilometre üzerine çıkabildiğine dikkat çeken Okan Baş, "Seri üretime hazır, sıfır emisyonlu elektrikli Karsan Jest, aynı zamanda ülkemizin yerli üretim özelliği taşıyan ilk elektrikli minibüs modeli olma özelliğiyle de ön plana çıkıyor. Tekerlekli sandalye alabilen, fabrika çıkışlı ilk elektrikli minibüs unvanına da sahip Karsan Jest, tüm ülkeler için dar şehir yollarında kullanıcılar için en çevreci çözümü sunuyor. 80 kilometre maksimum hıza sahip elektrikli Jest'i öncelikle burada tanıtarak farklı ülkelerden siparişler alabilmeyi arzu ediyoruz" diye konuştu.

Karsan Jest'in 3 yılda Türkiye olduğu kadar dünya çapında farklı ülkelerde çok sevildiğine ve tercih edildiğine dikkat çeken Baş, şunları söyledi:

"Büyük şehirlerin toplu taşımacılık sistemlerinde arterlerin beslenmesi ihtiyacı ile tasarlanan, Karsan'ın yolcu taşıma ürün ailesinin 6 metrelik boyuyla en küçük üyesi olan Jest, engelli erişim özelliğiyle yüzde 100 yolcu taşımak üzere sıfırdan tasarlanmış bir minibüs. Aynı zamanda düşük yakıt tüketimine, düşük bakım maliyetlerine ve üstün güvenlik donanımlarına sahip bir araç. İlk lansmanından bu yana sadece İstanbul'da 120 farklı hatta, 2 bin 150'den fazla kişinin tercihi oldu. Türkiye genelinde ise 50'nin üzerinde ilde 4 bin adedin üzerinde satış ile toplu taşımacılığın en çok tercih edilen minibüs modellerinden biri olarak yine Karsan Jest ön plana çıkıyor. Karsan Jest, bugün sadece Türkiye'de değil kıtalar arasında da tercih ediliyor. Karsan Jest, Avrupa'da ilk olarak Romanya'da Oradea Belediyesi yolcu taşımacılığı filosunda hizmet vermeye başlamıştı. Dominik Cumhuriyeti'nde Punta Cana Uluslararası Havalimanı'na satışı gerçekleştirilen Jest'lerle birlikte Karsan ilk kez Amerika kıtasına da giriş yapmıştı. Hali hazırda Karsan Jest, Avusturya, Macaristan, Almanya, Bulgaristan, Romanya ve Gürcistan'da da kullanılıyor."

Almanya'da gövde gösterisi yapan Karsan, IAA Hannover Ticari Araç Fuarı'na toplam beş araçla katıldı. Elektrikli Jest'in yanı sıra fuarda Jest'in Euro VI dizel versiyonu da ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Alçak tabanlı, şehir içi toplu taşımaya uygun 8.15 metre uzunluğundaki Atak ve 12 metre uzunluğundaki Citymood ile 8.15 metre uzunluğundaki 31 yolcu kapasiteli intercity Star da fuarda sergilendi.

- Bursa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hannover Almanya Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title