Haberler

Kars Valisi Tepe'den 'Mert Aydın' Cinayetiyle İlgili Açıklama

Kars Valisi Eyüp Tepe, 9 yaşındaki Mert Aydın'ın öldürülmesi olayında katil zanlısının bulunması için Ankara'dan 5 kişilik özel ekibin yanı sıra MOBESE konusunda uzman 2 kişilik ekibin daha gelerek çalışmalara başladıklarını belirtti.

Kars Valisi Eyüp Tepe, 9 yaşındaki Mert Aydın'ın öldürülmesi olayında katil zanlısının bulunması için Ankara'dan 5 kişilik özel ekibin yanı sıra MOBESE konusunda uzman 2 kişilik ekibin daha gelerek çalışmalara başladıklarını belirtti.

Vali Eyüp Tepe, Kars'ta yapılan eylemlerin polisin işini zorlaştırdığını, bu eylemlerin Mert Aydın'ın failinin işine yaradığını söyledi. Vali Tepe, "Kısa sürede faile ulaşmayı ümit ediyoruz. Bunu Kars'ın yöneticileri, güvenlik sorumluları olarak biz istiyoruz. Ama bu hemen elde edilecek bir şey değil. En bilinen, yüzde 99 emin olduğunuz insanı bile ifadeye çağırmadan önce birtakım delilleri elde etmek zorundasınız. Biz şu anda delil elde etme aşamasındayız" dedi.

Geçen hafta pazar gününden bu yana Kars olarak elim bir olayla iç içe yaşadıklarını ifade eden Eyüp Tepe, "Mert Aydın'ı kayıp haberini aldıktan sonra ölü olarak bulduk. Konu adli sürece girdi. Bizler de adliyeye yardım etmek anlamında emniyet kuvvetlerimiz olarak var gücümüzle faile ulaşmak için uğraşıyoruz. Bu tip olaylarda suçüstü ya da bir itiraf olmadığı durumda faile ulaşabilmek için bir süreç gerekiyor" diye konuştu.

"MOBESE KONUSUNDA UZMAN İKİ EKİP GELDİ"

Ankara Daire Başkanlığı'ndan 5 kişilik özel ekipten sonra iki kişilik MOBESE konusunda uzman ekibin geldiğini belirten Kars Valisi Eyüp Tepe, "Bu sürecin MOBESE kameralarının incelenmesi, çocuktan alınan numunelerin (tırnağından, boynundan, parmak izi) tek tek alınıp analiz edilmesi, tabii bu da burada yapılamıyor. Muhakkak bu adli tıpa gidiyor. Bütün bunlar bir süreç istiyor. Biz bu süreci yaşıyoruz şu anda. Bütün bu deliller elde edildikten sonra. Sadece o bölgedeki değil bütün Kars'taki MOBESE kayıtlarını ekipler tarafından teker teker an an inceleniyor eşkale uyan şahsa ulaşabilmek adına. Bununla alakalı uzman iki arkadaşımızı da arkadaşlarımıza destek olmaları amacıyla davet ettik, geldiler, çalışıyorlar. Ankara'dan Asayiş Daire Başkanlığı'ndan cinayet konularıyla alakalı tecrübeli bir ekibi davet etmiştik" şeklinde konuştu. Şu anda delillerin toplanmaya çalışıldığını dile getirerek Tepe, özetle şunları söyledi:

"Bu delillerden sonra şüpheli olabilecek ya da delillerin bizi götürdüğünü düşündüğümüz kişiler teker teker izlenmeye alınacak. Sonrasında bu insanların aynı örnekleri kan örneğinden tutun diğer örneklerine kadar hepsi alınacak ve bir noktaya gelindikten sonra ancak biz eski usullerle yapamayız. Şu anda polis delilden şahsa ulaşma yöntemini uyguluyor. Bu aşamadayız. Bütün vatandaşlarımıza en çok ihtiyaç duyduğumuz şeyin sükunet ve sağduyu olduğunu hatırlatmak istiyorum. Şu yapılanlar elbette duygusal ve son derece saygı duyulacak hareketler fakat bunun devam etmesi emniyetin çalışma düzenini bozuyor. Emniyetimiz odaklanamıyor. Odaklanamadığı için bizim bu manada yapmış olduğumuz eylemler tabiri caizse faile yardımcı oluyor maktule değil. Acılı ailesinin bu konuların içinde olmadığını bizzat kendilerinden biliyoruz. Vatandaşlarımızın bu konudaki duyarlılığına saygı duyuyoruz. Biz de en az onlar kadar etkilendik, en az onlar kadar üzülüyoruz. Hepimiz bu manada aynı taraftayız ama bu nereye kadar gidecek bilmiyorum ama uzamasının ne Kars'a, ne maktulün ailesine faydası var. Bunu artık Kars'ın yöneticileri, güvenlik sorumluları olarak biz istiyoruz. Ama bu hemen elde edilecek bir şey değil. En bilinen, yüzde 99 emin olduğunuz insanı bile ifadeye çağırmadan önce birtakım delilleri elde etmek zorundasınız. Biz şu anda delil elde etme aşamasındayız. Bu safha yaşanmadan da biz faile ulaşamayız. Bu manada İnşallah kısa sürede elimizdeki delillerle faile ulaşırız ve bu da bizim bir tesellimiz olur. Mutlaka Mert'i geri getiremeyeceğiz ama faile ulaşmış olmak bizim için bir teselli olacak." - KARS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Eyüp Tepe Aydın Kars Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title