Haberler

Kars Valisi Basın Mensuplarıyla Biraraya Geldi

Son valiler kararnamesiyle merkez alınan Kars Valisi Eyüp Tepe, kentte görev yapan basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Son valiler kararnamesiyle merkez alınan Kars Valisi Eyüp Tepe, kentte görev yapan basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Valilik Makamında basın mensuplarıyla bir araya gelen Tepe, idarecilik anlayışının birilerine ters gelmiş olabileceğini belirtti. Kars'ın hemşerisi olmayı arzu ettiğini belirten Vali Eyüp Tepe, "Son valiler kararnamesi ile bir görev değişikliğine gidildi. ve merkez valiliğine atandık. Öncelikle tabi hayırlı olsun dememiz lazım. Dün bu koltukta bir başka valimiz varken, yaklaşık 2 sene kadar biz işgal ettik. Bizden sonrada bir başka meslek büyüğümüz bu koltukta Kars valisi olarak hizmet verecek. Kalben, vicdanen, Ruhan Kars ile alakalı güzel hatıralarla ayrıldığımı ifade etmem lazım" dedi.

"BİZ BURALARA BELKİ MAKAM SAHİBİ OLARAK GELİYORUZ AMA BURADA GÖREV YAPTIĞIMIZ SÜRE ESNASINDA PEK ÇOK DOSTLUKLAR KAZANIYORUZ"

Yaklaşık 2 seneye yakın 21-22 aya kadar süren bir Kars Valiliği görevim sonucunda şöyle bir hasbel yaptığımı zaman, bir değerlendirme yaptığım zaman bir kara leke diyebileceğim, şu olmasaydı diyebileceğim, şunu da yanlış yaptım diyebileceğim bir olaya rastlayamadım diyen Tepe, "Belki vardır ama ben rastlayamadım. veya hatırıma gelmedi zihnimde yer etmemiş. Bu benim için büyük bir kazanç, büyük bir kazanım. Biz buralara belki makam sahibi olarak geliyoruz ama burada görev yaptığımız süre esnasında pek çok dostluklar kazanıyoruz. ve o kazandığımız dostluklar bizim için en büyük eser oluyor, hatıra oluyor. Benim açımdan en büyük madalya bunlar, dostluklar! Bu atamayla alakalı ben sizlerde tabii ki bunların önemli bölümüne şahitlik ettiniz. Basın mensupları olarak çünkü bizim idare anlayışımızda sizlerin de bildiğiniz üzere olabildiğince şeffaflık ilkesiyle hareket etmeye çalıştık. Her olayı sizlerle paylaştık. Hatta bazen perde arkasını bile paylaştığımız olmuştur. Buradaki arkadaşlarımız biliyorlar. Bu manada özellikle bütün basın mensubu arkadaşlarıma teker teker teşekkür etmek istiyorum. Son derece uyumlu güzel, bir ilişki içerisinde 2 seneyi geçirdik. Yani şu olabilir, olması da bana göre normal olan bir şey karşılıklı anlayamamaktan kaynaklanan bir sorun da olmadı. Bu kadar güzel çalışma barışı içerisinde sizlerle görev yaptığım için öncelikle hepinize teşekkür etmek istiyorum" diye konuştu.

"TÜİK VE MERT AYDIN OLAYLARI YAŞADIK"

Bize çok yardımcı oldunuz. Sizlerin bu yardımcılığı sayesinde bizler güzel bir dönem geçirdik. Bu dönem içerisinde her şey güllük gülistanlık değildi. Ama biz bu manada sizlerinde yapmış olduğu haberciliklerle şehrimizle alakalı en ufak bir kem söze yada görüntüye izin vermediklerini ifade eden Tepe, "İşte en son Mert Aydın olayı, TÜİK'deki yaşanan elim olay, buna benzer bir başka olay, yakın zamanı hemen hatırlıyoruz. Ondan öncesi de muhakkak vardır. Bu olaylarda sizlerde bizlerde çok güzel bir sınav verdik. İmtihan verdik. ve bence de başarılı bir sınav verdik. Bu olaylarda! Bu toplumsal olayların hepsinin üstesinden biz ve sizler basın mensupları olarak güzel bir şekilde üstesinden geldik. Bu benim açımdan büyük bir kazanımdı. Çünkü kriz yönetimi kolay değildir. Normal zamanlarda herkes belki bir takım yöneticilikler yapabilir. Kriz esnasında o iradeyi, o dirayeti gösterebilmek ayrı bir önem taşır. Ben sizlerle beraber bu olaylardan, toplumun sağ duyulu hareket etmesi anlamında güzel bir sınav verdiğimizi düşünüyorum" şeklinde konuştu.

"BENİM İDARECİLİK ANLAYIŞIM BELKİ BAZILARINA TERS GELMİŞ OLABİLİR"

Şunu söylüyorum benim idarecilik anlayışım belki bazılarına ters gelmiş olabilir. Biraz daha otorite beklentisi içerisinde olanları maalesef sukuta ye uğratmış olabilirim. Ama kaymakamken de böyleydim diyen Eyüp Tepe, şunları söyledi:

"Biz insanı merkeze alan, insan odaklı bir idarecilik, yöneticilik prensibini kendimize düstur edinmişiz. Bu benim kaymakamken de düsturumdu. Valiyken de Allah nasip etti. Bu görevi yaparken de bu prensibimizi her olayda işin başına koyduk. İnsan odaklı hizmet etmeyi ve devletin milleti için var olduğunu, dolayısıyla millette rağmen biz burada yöneticilik yapamayacağımızı kendimize düstur edindiğimiz için olabildiğince vatandaşımızı anlamaya ve olabildiğince açık olmaya çalışan bir yönetim göstermeye çalıştık. Ne kadar başarılı olup, olmadığımızı tabii ki kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Biz ne desek boş. Önemli olan insanlarımızın, hemşerilerimizin ve Karslıların ne anladığı ve nasıl algıladığı önemlidir. Ben tabi sizler aracılığıyla bütün hemşehrilerime, Karslı hemşehrilerime tabi kabul buyururlarsa, bundan sonra Kars'ın bir hemşehrisi olmayı arzu ettiğimi ifade etmek isterim. Sizlerin aracılığıyla haklarını helal etmelerini istirham ediyorum. Sosyal medyadan bu manada gelen mesajlar beni çok mutlu etti. Ben herkese bu vesileyle teşekkür etmek istiyorum. ve Allaha ısmarladık diyorum." - KARS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

mert aydın eyüp tepe kars Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title