Haberler

Kars'taki Terör Operasyonu

Kars'ın Kağızman ilçesinde, PKK terör örgütü mensuplarına yönelik düzenlenen ve 7 teröristin etkisiz hale getirildiği operasyonda, 5 kalaşnikof piyade tüfeği, birer M16 ve bixi makineli tüfek, bol miktarda cephane ve yaşam malzemesinin ele geçirildiği bildirildi.

Kars Valiliğinden yapılan açıklamada, Kağızman ilçesi Çemçe kırsalında faaliyet gösteren bölücü terör örgütü mensuplarının etkisiz hale getirilmesi amacıyla Kars Jandarma Komutanlığınca dün operasyon başlatıldığı belirtildi.

Bölücü terör örgütü mensuplarının insansız keşif araçlarıyla tespit edildiği aktarılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Saat 11.00 sıralarında Kağızman ilçesi Çemçe kırsalında yapılan arama-tarama faaliyeti esnasında bir grup bölücü terör örgütü mensubuyla temas sağlanmış, yapılan 'teslim ol' çağrısına ateşle karşılık verilmesi üzerine hava destekli operasyon sonucunda girilen silahlı çatışmada 7 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Bölgede yapılan arama sonucunda, örgütün Kağızman Çemçe bölge sorumlusunun da aralarında bulunduğu 6 terörist ölü, 1 terörist yaralı olarak ele geçirilmiştir. Teröristlerle birlikte, 5 kalaşnikof piyade tüfeği, birer M16 ve bixi makineli tüfek bol miktarda cephane ve yaşam malzemesi ele geçirilmiştir."

Açıklamada, teröristlerin Erzurum, Kars ve Ağrı illerinde sivil vatandaşların katledilmesi başta olmak üzere sabotaj, saldırı ve yol kesme eylemlerine katıldıkları tespit edildiği vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Güvenlik güçlerimizin bölgede yaptığı operasyonlar devam etmektedir. Kars İl Jandarma Komutanlığı, asli vazifesi olan tüm vatandaşlarımızın emniyet ve huzuru ile asayişin temin ve muhafazasını sağlamak için sorumluluk sahasında son bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilinceye kadar terörle mücadele faaliyetlerine kesintisiz olarak devam edecektir."

Kaynak: AA / Güncel

Kağızman Kars PKK Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title