Haberler

Kars'taki Mert Aydın Davası

Güncelleme:

Kars'ta kaybolduktan sonra cesedi eski bir tabyanın içinde bulunan 9 yaşındaki Mert Aydın'ın davası, Erzurum'a alındı.

Kars-Ardahan Bölge Baro Başkanı avukat İbrahim Baştimar, kaybolduktan sonra cesedi eski bir tabyanın içinde bulunan 9 yaşındaki Mert Aydın'ın davasının Erzurum'a alındığını bildirdi.

Baştimar, gazetecilere yaptığı açıklamada, kamuoyuna, "Mert Aydın cinayeti" olarak yansıyan olayın daha önceki duruşmasının bugün Kars Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmesinin belirlendiğini anımsattı.

Haricen öğrendikleri bilgilere göre, mahkemenin 14 Ekim'de verdiği ara kararla Yargıtay 5. Ceza Dairesi'nin bu davanın Kars'ta görülmesinin "kamu güvenliği ve olayın toplumda infial uyandırdığından dolayı" Erzurum'a verdiğine vurgu yapan Baştimar, "Kars Ağır Ceza Mahkemesi de Yargıtay 5. Ceza Dairesi'nin bu kararına uyarak dosyayı Erzurum'a nakletmiştir" dedi.

Davanın bundan sonraki duruşmalarının Erzurum'da görüleceğini ifade eden Baştimar, "Mahkememizin verdiği kararda sadece Erzurum Ağır Ceza Mahkemesi diyor. Oradaki ağır ceza kendi arasındaki iş bölümüne göre davayı görecektir. Dosya oraya nakledilip esas numarası alındıktan sonra duruşma günü belli olacaktır" diye konuştu.

Olay

Kars İstasyon Mahallesi'ndeki Barış Apartmanı'nda oturan 9 yaşındaki Mert Aydın, Faik Bey Caddesi'ndeki amcasının iş yerine 6 Nisan 2014 Pazar günü öğleden sonra yemek götürmüş, yemeği bıraktıktan sonra bir daha görülmeyen çocuğun ailesi polis merkezine giderek kayıp ihbarında bulunmuştu. Mert Aydın'ın cesedi 7 Nisan Pazartesi günü Karadağ Mahallesi'ndeki eski bir tabyanın yakınlarında bulunmuştu. Cinayet zanlısı olarak yakalanan Aykut Balk, tutuklanmıştı. - Kars

Kaynak: AA / Yerel

Mert Aydın Yargıtay Erzurum Kars Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattı neden çalışmıyor? Üsküdar- Samandıra metro hattında kaza mı oldu? Şevket Çoruh'a Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'a ne zaman geri dönecek? 1 Mayıs'ta Taksim meydanında kutlama yapılacak mı? Vali açıklama yaptı mı? 24 Nisan'da okullar tatil mi? 24 Nisan tatil mi? 24 Nisan'da okullar tatil olacak mı? ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title