Haberler

Kars'ta Rahvan At Yarışı ve Cirit Gösterisi Düzenlendi

Güncelleme:

Kars'ın Arpaçay ilçesinde bu yıl ikincisi düzenlenen Arpaçay Rahvan At Yarışları Türkiye Şampiyonası kapsamında at yarışı ve cirit gösterileri yapıldı.

Arpaçay ilçesinde bu yıl ikincisi düzenlenen "Arpaçay Rahvan At Yarışları Türkiye Şampiyonası" kapsamında at yarışı ve cirit gösterileri yapıldı.

Arpaçay Kaymakamlığı ile belediye başkanlığınca organize edilen etkinlik kapsamında Erzurum ve Kars'ın ilçelerinden gelen rahvan at sahipleri, cirit sahasında bir araya geldi.

Daha sonra gruplar halinde düzenlenen rahvan at yarışı, kıyasıya mücadeleye sahne oldu. Yarışların ardından cirit maçı gerçekleştirildi.

İlçede etkili olan soğuk hava dolayısıyla cirit maçının ikinci yarısı oynanmadı. Yarışlar sonunda dereceye giren sporculara ödülleri verildi.

Kaymakam Faruk Erdem, gazetecilere yaptığı açıklamada, belediyeyle güzel bir etkinlik gerçekleştirdiklerini belirterek, tüm sporculara teşekkür etti.

Rahvan at yarışı ve cirit gösterisinin soğuk havaya rağmen ilgiyle izlendiğini ifade eden Erdem, "At, geçmiş hafızamızda ve yöre kültürümüzde çok önemli bir yer ediniyor. Çağ açıp çağ kapatan, at sırtında devlet kuran ecdadımızın da atı çok yoğun olarak kullandığını görüyoruz" dedi.

Erdem, ecdadın at üzerindeki serüvenini çok uzun ve köklü bir geçmişe dayandığına vurgu yaptı.

Belediye başkanı Erçetin Altay da ilçede bir geleneği daha yaşatmanın gururunu yaşadıklarını ifade ederek, ecdadın yadigarı olan kültürü, güzel bir organizasyonla yeniden hatırlattıklarını kaydetti.

Etkinlik kapsamında Kafkas Halk Oyunları ekibi de gösteri sundu. - Kars

Kaynak: AA / Güncel

Faruk Erdem Türkiye Arpaçay Kars Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title