Haberler

Kars'ta MERS Virüsü Şüphesi

Güncelleme:

Kars'da bir süre önce hacdan dönen 72 yaşındaki Ekrem Aydın, MERS virüsü şüphesiyle hastanede gözetim altına alındı.

Kars'da bir süre önce hacdan dönen 72 yaşındaki Ekrem Aydın, yüksek ateş ve halsizlik şikayetiyle hastaneye başvurdu. Aydın, Mers Virüsü şüphesiyle Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilirken, acil servis ise dezenfekteler yapıldıktan sonra hasta kabulüne açıldı.

Arpaçay ilçesine bağlı Doğruyol Köyü'nde yaşayan 72 yaşındaki Ekrem Aydın, yüksek ateş, öksürük ve kırıklık şikayeti ile Kars Devlet Hastanesine başvurdu. Bir süre önce hacdan döndüğü öğrenilen Aydın'ın Mers Virüsü taşıyabileceği şüphesi ile özel bölüme alınırken, hastanenin acil servisi de hasta kabulüne kapatıldı. Ekrem Aydın, Kars Devlet Hastanesi'nde Mers Virüsünü değerlendirecek laboratuar olmadığı için yapılan ilk müdahalenin ardından Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi. Aydın'ın başka bir hastaneye sevkinin ardından temizlik görevlilerinden doktorlara kadar hastane personeli steril maske taktı. Hastanede önlemler alınırken, acil servis de dezenfekte edildi.

Öte yandan konuyla ilgili gazetecilerin sorularını cevaplayan Sağlık İl Müdürü Ümit Düğer şunları söyledi: "Saat 16.00 civarlarına bir erkek hastamız, yüksek ateş, öksürük ve kırıklık şikayeti sebebiyle hastanemize geldi. Hastamızın yapılan muayenesi sırasında kendisinin Hacdan gelmesinin öğrenilmesi üzerine bizlerde doğrudan Mers Virüsü şüphesi nedeniyle hastanemizin acil servisinde bakanlığımız tarafından bize bildirilen gerekli prosedürü başlattık. Çünkü Hac farizasını yerine getirenler içinde ülke genelinde bu hassasiyet yürütülüyor. Hastamızın hastanemizin acil servise gelmesiyle birlikte hizmetimizi durdurduk. Direkt olarak karantina uygulamasına geçtik. Hastamızı da çok acil olarak yakını ile birlikte referans hastanemiz olan Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk ettik. Bu vakalarda kesin sonuç için laboratuar tetkiklerinin ardından sonuç alınabiliyor. Her türlü olasılık üzerine tedbirlerimizi alarak acil servimizi dezenfekte ettik ve saat 22.00 itibariyle dezenfekte işlemlerimi bitirerek hasta kabulüne başladık. Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanemizde de iki şüpheli hastamız var. Her ihtimale karşı onlarda izole bir ortamda kontrol altında tutuluyor. Kars'ta Mers Virüsü şüphesini değerlendirecek laboratuarımız yok. Ancak daha nitelikli araştırma ve uygulama hastanelerinde bu imkanlar var. Bizlerde burada kliniğe uygum olarak durumu değerlendirdik. Hastamızın hacdan dönüş öyküsü ile örtüştüğü için bu şekilde değerlendirdik." - Kars

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Erzurum Aydın Kars Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title