Haberler

Kars'ta Kurtuluş Coşkusu

Kars'ın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 87. Yıldönümü Törenlerle Kutlandı.

Kars'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 87. yıldönümü törenlerle kutlandı.

Hükümet Konağı önündeki törenlere Vali Mehmet Ufuk Erden, 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Şeref Oguş, Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu, daire amirleri, öğrenciler, vatandaşlar ve Kıtalararası Ağır Siklet Dünya Boks Şampiyonu Karslı Sinan Şamil Sam katıldı.

Çelenklerin konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Kars'ın kurtuluşu temsili olarak canlandırıldı. Siyah paravanların açılmasıyla birlikte 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'nda görevli Teğmen Faik Gündeğer, beyaz gelinlikli hürriyeti temsil eden Kız Meslek Lisesi son sınıf öğrencisi Cansu Er'in başındaki siyah örtüyü açtı. Cansu Er de gelinliğin arasından çıkardığı Türk bayrağını alkışlar arasında öptü. Daha sonra Cansu Er ve Teğmen Faik Gündeğer, il yöneticilerinin bulunduğu

platforma geçti. Burada Teğmen Faik Gündeğer, Vali Mehmet Ufuk Erden'e tekmil vererek, "Kars kurtulmuştur sayın valim" dedi. Vali Erden de bayrağı öperek teslim aldı. Vali, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı Kars'ın kurtuluşunu temsili olarak canlandıran Cansu Er ve Teğmen Faik Gündeğer'e çeşitli hediyeler verdi.

14. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'nda görevli Yarbay İsmet Zeren, günün anlam önemini içeren bir konuşma yaptı. Daha sonra kürsüye çıkan Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu, "Bugün Karslı'nın başının en dik olduğu gününün yıldönümüdür" diyerek başladığı konuşmasında düşmana karşı verilen mücadelede dedesi Alibey Aydın'ın aldığı öncü ve önder rolünden gurur duyduğunu ifade etti. Son günlerde artan terör olaylarına da değinen Alibeyoğlu, "Bugünlerde art arda gelen şehit cenazeleriyle yine yüreğimiz

dağlanıyor. Terörün amacına ulaşmasını engellemek için bugün her zamankinden daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyuyoruz. Terörü oluşturan koşulların ortadan kalkması için ilgili ve sorumlu herkes elinden gelen çabayı göstermek zorundadır. Bu savsaklanamaz bir yükümlülüktür. Hiç kuşkusuz bin yıldır süren ve daha on binlerce yıl sürecek olan kardeşliği siyasi rant uğruna bozmaya kalkışanlar muvaffak olamayacaktır" dedi.

Öğrencilerin şiir okuması ve halk oyunları gösterisinin ardından resmi geçit töreni başladı. Tören, vatandaşların alkışları eşliğinde askerlerin, "Vatan sana canım feda" diyerek yürümeleriyle sona erdi.

(BA-İRT-GS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik canlı yayında neden kavga etti? Kavganın sebebi ne? Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE!
title