Haberler

Kars'ta İlk Yardım ve Yangın Söndürme Tatbikatı

Sultan Alparslan Koleji’nde, Kars İl AFAD Müdürlüğü, UMKE ekibi ve Kars Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü iş birliğiyle uygulamalı olarak arama kurtarma, tahliye, ilkyardım ve yangın söndürme tatbikatı yapıldı.

Sultan Alparslan Koleji'nde, Kars İl AFAD Müdürlüğü, UMKE ekibi ve Kars Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü iş birliğiyle uygulamalı olarak arama kurtarma, tahliye, ilkyardım ve yangın söndürme tatbikatı yapıldı.

Kars İl AFAD personeli, okul personeli ve öğrencilerin katıldığı tatbikatta, sivil savunmanın önemi, deprem öncesinde, sırasında ve sonrasında alınması gereken önlemler anlatıldı. İkaz ve alarm işaretleri, sığınak ve sığınma yerleri, depremden yaralı kurtarma ve yangın söndürme eğitimleri uygulamalı olarak gösterildi.

Tatbikatta, senaryo gereği yangın alarmı verildi. Okulun 3'üncü katında bulunan öğrencilerin ve öğretmenlerin dumandan etkilenildiği haberi alındı.

İtfaiye ekipleri tarafından dumandan etkilenen öğrencilere ve öğretmenlere ulaşıldı. Daha sonra senaryo gereği dumandan etkilenenler ve yaralılar kurtarma halatlarıyla aşağıya pencerelerden tahliye edildi.

Deprem tatbikatının öncesinde öğrenci ve öğretmenlere İl AFAD Yönetim Hizmetleri Şube Müdürü Fuat Çimendağ tarafından seminer verilerek gerekli açıklamalar yapıldı.

AFAD yetkilisi Fuat Çimendağ, "Tatbikat başarılı bir şekilde gerçekleşti. Yapılan uygulamalı eğitimle öğrencilerde farkındalık oluştu" dedi.

Okul müdürü Fatih Akaslan da Kars İl AFAD Müdürlüğü, UMKE ekibi ve Kars Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekiplerine teşekkür etti. - Kars

Kaynak: AA / Yerel

Kars Belediyesi Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title