Haberler

Kars'ta, 'Empati Futbol Turnuvası'

KARS'ta Dolunay Derneği tarafından Engelliler Günü ve Haftası nedeniyle düzenlenen 'Empati Futbol Turnuvası'nda, üniversiteli gençler, koltuk değnekleri ile futbol oynadı.

KARS'ta Dolunay Derneği tarafından Engelliler Günü ve Haftası nedeniyle düzenlenen 'Empati Futbol Turnuvası'nda, üniversiteli gençler, koltuk değnekleri ile futbol oynadı.

'Arkadaşım olur musun' projesi kapsamında Kafkas Üniversitesi'nde öğrenim gören öğrenciler koltuk değnekli, tek ayaklı halı saha futbol turnuvası düzenledi. Galatasaray ve Fenerbahçe tutkunları arasında 15'şer dakikalık iki devre halinde yapılan karılaşmada koltuk değnekleri ve tek ayakları üstünde durmakta zorlanan öğrencilerden bazıları düşmekten kurtulamadı. Öğrencilere arkadaşları da alkış, tezahürat ve sloganlarıyla destek verdi. Ayakta bile durmakta zorlanan öğrencilerin bu zorlu empatisinin sahne olduğu maç 1-0 Galatasaraylı öğrencilerin galibiyetiyle sonuçlandı.

Dolunay Derneği Başkanı Yrd. Doç. Dr. Bahattin Şeker, "Kars Dolunay Derneği'nin 'Arkadaşım Olur Musun' projesi kapsamında Türkiye dahilinde bir ilk olan empati oyunları turnuvasının maçlarına başladık. Amacımız engellileri duygu sömürüsünden çıkarıp empati yaparak, engellilerin durumunu anlamalarını sağlamaktır" diye konuştu.

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu yönetim kurulu üyesi Metin Toraman da bu tür organizasyonların çok faydalı olduğunu belirterek Dolunay derneğine teşekkür etti. Maçtan sonra gençler, "Şimdi engelli kardeşlerimizi daha iyi anlıyoruz" dedi.

- Kars

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Galatasaray Fenerbahçe Kars Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title