Haberler

Kars'ta Çöp Sorununa Başkan Karaçanta Noktayı Koydu

Kars'ta yaklaşık bir haftadır devam eden çöplerin alınmaması soruna Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, noktayı koydu.

Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü'nde temizlik işçileriyle bir araya gelen Karaçanta, son günlerde şirket-işçi arasında yaşanan sorunların halkı mağdur ettiğini ve çalışmayanı işten çıkaracağını belirtti.

Kars Belediyesi'nin Temizlik İşlerinin özelleşmesi ile birlikte yaşanan şirket değişikliği temizlik personellerini mağdur ederken, Kars halkını da çöp sorunuyla baş başa bıraktı. Şehir de yaklaşık 4-5 gündür çöpler sağlıklı şekilde toplanmadığı için hem sağlık açısından hem de görsel olarak kirliliğe neden oldu.

Yaşanan soruna Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta ve belediye birim çalışanları el atarak, yaklaşık 500 personel ile birlikte Kars Temizlik İşleri Müdürlüğü önünden başlayan "Çöp Toplama Kampanyası" şehir merkezi dahil ara sokaklarda da devam etti. Ancak, işe çıkmayan işçiler, kendilerinin işe gittiklerini, fakat imza sirkülerini ve temizlik için gereken araç gereçlerin onlara verilmediğini ileri sürdüler.

Bunun üzerine devreye giren Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, "Bizler Kars Belediyesi yetkilileri olarak kesinlikle personellerin mağduriyetine yol açacak durumu kabul etmeyeceğimi ve her daim sizlerin yanında olacağımı söylememe rağmen ne yazık ki nasıl olduğunu bilmediğim bir saplantı içerisine girdiler ve çalışmak istemediğini ifade ediyorsunuz. Bizler kaç gündür kimsenin ekmeğiyle oynamamak adına sabırla bekledik. Bunu yaparken de şehirde ciddi anlamda bir temizlik sorunu yaşanmış oldu. Dolayısıyla bugün böyle bir kampanya başlattık ve belediye çalışanları ve yetkilileri olarak gerekirse her birimiz birer temizlik işleri müdürlüğü personeli olarak görev yapmaya hazırız dedik ve arkadaşlarımızla birlikte toplandık. Allah nasip ederse bugün şehrin dört bir yanına yayılarak temizlikle ilgili gerekli çalışmaları yürüteceğiz. Bu bir temizlik kampanyasıdır. Sizlerin huzurunda tüm çalışan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

"ÇALIŞMAYANIN ÇIKIŞI VERİLECEK"

Kimseyi mağdur etmek istemediklerinin altını çizen Karaçanta, "Çalışmak istemeyen insanı zorla çalıştıramayız, 4 gündür sabırla bekliyoruz. Bugün olacak, yarın olacak diye bekliyoruz ama görüyoruz ki sorun bekledikçe büyüyor. Çalışmak istemeyen arkadaşlarımızın çıkışı verilecek, bizimle çalışmak isteyen arkadaşlarımızla yolumuza devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Daha sonra bir süre işçilerle konuşan Karaçanta, işçilerden biran evvel işlerinin başına dönmelerini istedi. Karaçanta, hiç kimsenin Kars halkını mağdur etmesine izin vermeyeceğini sözlerine ekledi. - KARS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Murtaza Karaçanta Kars Belediyesi Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title