Haberler

Kars'ta Bayram Tedbirleri

Kars Emniyet Müdürlüğü’nce, Kurban Bayramı’nı vatandaşların huzur ve güven içerisinde geçirmeleri için bir takım önlemler alındı.

Kars Emniyet Müdürlüğü'nce, Kurban Bayramı'nı vatandaşların huzur ve güven içerisinde geçirmeleri için bir takım önlemler alındı.

Kurban Bayramı öncesinde ve bayram süresince vatandaşların huzur ve güvenliğin sağlanmasını için 192 polis görev alacak.

Polis bayram süresince il giriş çıkışlarında ve kent merkezinde motorize ve yaya ekiplerle, vatandaşların huzurlu bir bayram geçirmelerini sağlayacak.

Kurban bayramı dolayısıyla alınan tedbirlerle ilgili Kars İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "15 Temmuz darbe girişimi sonrası milli birlik ve beraberliğimizin daha da güçlendiği bu günlerde toplumumuzun ortak sevinç değerlerinden olan Kurban Bayramını vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde geçirmeleri sağlamak, milli birlik ve beraberliği zedeleyecek her türlü eylemi men etmek amacıyla Kurban Bayramı öncesi ve bayram süresince, il merkezi ve ilçelerimiz dahil şehrin tüm giriş ve çıkışlarında oluşturulan 24 saat esasına göre yapılan yol kontrol ve arama noktaları uygulamasının yanında halkımızın yoğun olarak bulunacağı alışveriş merkezleri, mezarlıklar, camiler, hayvan borsası, Pazar yerleri, tren garı ve şehirlerarası otogarda, meydana gelebilecek olumsuzlukların önlenmesi amacıyla sivil ve resmi motorize ekipler ile yaya devriye görevlendirilmesi yapılmıştır. Kurban Bayramı öncesi şehrimizin üç ayrı noktasında 30 personel ile asayiş uygulaması yapılacak ve umuma açık mekanlarda 8 ekiple birlikte gerekli asayiş uygulaması ve GBT kontrolü yapılacak. 10 Eylül Cumartesi gününden itibaren, bayramının sonu günü olan 15 Eylül 2016 Perşembe gününe kadar 4 resmi, 4 sivil motorize ekipte 96, 96'tıda yaya devriye olmak üzere toplam 192 personel görevlendirildi" denildi.

"UYGUN OLMAYAN ARAÇ VE SÜRÜCÜLERİN SEFERE ÇIKMALARINA KESİNLİKLE İZİN VERİLMEYECEK"

Açıklamada; "Trafik yönünden ise Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü, Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ile Kağızman ve Sarıkamış İlçe Denetleme İstasyon Amirliklerinde görevli personelin planlaması yapılmış olup, Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü'nce, Kurban Bayramı tatili süresinde planlanan tedbirler kapsamında ekip görevlilerine takviye olarak bürolarda görevli trafik personelinin de katılımıyla 11 motorize ekipler birlikte toplam 57 personel trafik sevk ve idaresinde görev alacaktır. Özellikle arife günü yaşanması muhtemel yoğunluğun azaltılmasına yönelik ana caddeleri birbirine bağlayan kavşaklarda, ihtiyaç halinde mevcut motorize ekiplerden yaya trafik personeli görevlendirilecek. Gündüz görev alacak 4 motorize trafik ekibi ise güzergahta trafiğin tanzimi ve trafik akışını engelleyen araçların kaldırılması ve olumsuz çift sıra hatalı parklanmalar için sürekli seyir halinde denetim yapacaklardır. Ayrıca şehirlerarası otobüs terminalinde, bayram tatili süresince 1 trafik personeli görev alacak, yolcuların güvenliği bakımından otobüslerin ve sürücülerin sefere çıkmaya uygun olup olmadıklarına yönelik denetimleri titizlikle yapılacak, uygun olmayan araç ve sürücülerin sefere çıkmalarına kesinlikle izin verilmeyecek" ifadelerine yer verildi.

Kars İl Emniyet Müdürlüğü'nce bayram tedbirleriyle ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü iler Kağızman ve Sarıkamış İlçe Trafik Denetleme İstasyon Amirliklerince; Bayram süresince trafik kazalarının yoğunlaştığı yol ve kesimlerinde yapılması planlanan sabit trafik uygulamaların da, uykusuzluk ve yorgunluk belirtilerinin yoğunlaştığı 03.00-06.00 saatleri arasında, uzak yerlerden geldiği anlaşılan araç sürücülerinin denetim noktasında kısa süreli araçtan inmeleri sağlanacak, bu sayede görevlilerce aracın teknik şartlara uygunluğuna, plakalarının araç üzerinde ve uygun durumda olup olmadığına, sürücünün gerekli belgelerinin bulunup bulunmadığına yönelik kontrolleri yapılırken, hem aracın iç mekanındaki havanın değişmesi, oksijen yoğunluğunun artması hem de hareket ederek kan dolaşımı normale dönen sürücünün uyku ve yorgunluğunun bir nebze de olsa giderilmesi sağlanacak.

Ayrıca günlük çevirme ekipli ve seyir halinde olmak üzere toplam 7 saat, farklı güzergahlarda radarla hız denetimi uygulamaları yapılacak. Bayram tatili süresince Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nün 1'i radar ekibi olmak üzere 2 ekibi, Sarıkamış İstasyon Amirliği'nin 1'i radar ekibi olmak üzere 2 ekibi ve Kağızman İstasyon Amirliği'nin 1 ekibi sabit ve seyir halinde trafik denetimlerine ağırlık verilecek. Trafik kazalarının yoğun olduğu yol ve kesimlerinde yapılacak olan sabit trafik uygulamalarında, kazaların neden ve sonuçlarında etkin olan hatalı sollama, yakın takip, kırmızı ışık ihlali, emniyet kemeri ve sürücülerin araç kullanırken cep telefonu kullanımı gibi kurallara uyup uymadıklarına dair denetimler sıklaştırılacak. Ağır taşıt ve ticari araç denetimlerinde, topoğraf kontrolleri yapılacak ve denetimler esasında çalışma ve dinlenme süresi, ihlali tespit edilen ticari araç sürücülerinin taşıt kullanmalarına müsaade edilmeyecektir."

Açıklamada; vatandaşlardan karşılaştıkları olumsuzlukları vakit geçirmeden 155 Polis imdat hattına veya en yakın polis birimine bildirmeleri istendi. - KARS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kurban Bayramı Sarıkamış Kağızman Kars Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattı neden çalışmıyor? Üsküdar- Samandıra metro hattında kaza mı oldu? Şevket Çoruh'a Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'a ne zaman geri dönecek? 1 Mayıs'ta Taksim meydanında kutlama yapılacak mı? Vali açıklama yaptı mı? 24 Nisan'da okullar tatil mi? 24 Nisan tatil mi? 24 Nisan'da okullar tatil olacak mı? ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title