Haberler

Kars'ta Başlayan Kan Davası Bursa'da Bitti

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Bursa valisi Münir Karaloğlu'dan ve aile büyüklerinden detaylar - Bursa valisi Münir Karaloğlu'nun konuşması - Bursa il müftüsü Mehmet Emin Ay'ın dua etmesi- Aile büyüklerinin ve Bursa valisinin imza atma detayları Kars'ta başlayan kan davası Bursa'da bitti- Geçen yıl ağustos ayından itibaren 2 kişinin öldüğü ve 8 kişinin tutuklandığı kan davasının sona erdiği törende, iki ailenin temsilcileri birbirlerine sarılarak barıştı Kars'ta akraba olmayan iki aile arasında geçen sene başlayıp Bursa'da devam eden ve 2 kişinin hayatını kaybettiği kan davası barışla sona erdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Bursa valisi Münir Karaloğlu'dan ve aile büyüklerinden detaylar - Bursa valisi Münir Karaloğlu'nun konuşması - Bursa il müftüsü Mehmet Emin Ay'ın dua etmesi- Aile büyüklerinin ve Bursa valisinin imza atma detayları Kars'ta başlayan kan davası Bursa'da bitti- Geçen yıl ağustos ayından itibaren 2 kişinin öldüğü ve 8 kişinin tutuklandığı kan davasının sona erdiği törende, iki ailenin temsilcileri birbirlerine sarılarak barıştı Kars'ta akraba olmayan iki aile arasında geçen sene başlayıp Bursa'da devam eden ve 2 kişinin hayatını kaybettiği kan davası barışla sona erdi. Kars'ın Selim ilçesi Dölbentli köyünde, Yurttapan ve Bahçıvan aileleri arasında geçen yıl ağustos ayında 13-14 yaşlarındaki iki çocuğun kavgasıyla başlayan olaylar kan davasına dönüştü. Bursa'da devam eden olaylarda 2 kişi yaşamını yitirdi, 8 kişi tutuklandı.Dölbentli nüfusuna kayıtlı İzmir Bakkallar ve Bayiiler Esnaf Odası Yönetim Kurulu Üyesi Kaplan Tatar'ın ara bulucuğuyla başlayan, Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB) tarafından da desteklenen görüşmeler olumlu sonuçlandı.Merkez Yıldırım ilçesindeki Barış Manço Kültür Merkezi'nde, Yurttapan ve Bahçıvan ailelerinin temsilcileri ve protokol üyelerinin katılımıyla tören yapıldı.Törende konuşan Bursa Valisi Münir Karaloğlu, 2 kişinin öldüğü vahim olayların söz konusu olduğunu söyledi.Ailelere seslenen Karaloğlu, "Yaşananlar sadece şeytanı mutlu etti. Bugün ise onu üzmeye geldik. Yarın bayram arifesi, ne olur şeytana uyup barışı bozmayın. Rabbim huzurunuzu ve barışınızı bozmasın. Kardeşliğimizi bozmak isteyenlere Rabbim fırsat vermesin" diye konuştu.Daha sonra, iki ailenin temsilcileri, Vali Karaloğlu, Bursa Müftüsü Mehmet Emin Ay, BESOB Başkanı Arif Tak, Kars Ardahan Iğdır Dernekleri Federasyonu Başkanı Sabri Akgün, Bursa Boya ve Dekorasyoncular Odası Başkanı Ferhat Daysalı ile Kaplan Tatar'ın şahitliklerinde barış sözleşmesini imzaladı. İmzaların atılmasının ardından iki aile üyeleri birbirlerine sarıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Münir Karaloğlu Emin Ay Kars Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Merkez Bankası döviz kurları 2024! 1 Amerikan doları ne kadar? Yıl sonu dolar kuru ne kadar olur? Suphiye Orancı kimdir? Metin Akpınar ve Uğur Dündar'dan kızları olduğu iddia edilen Suphiye Orancı kaç yaşında, nereli? Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi kaç oldu? MB dolar tahmini için ne dedi? Taksiciyi öldürüp araçtan atan yabancı uyruklu şahıs tutuklandı mı? İfadesinde ne dedi? Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi kaç TL? Merkez Bankası enflasyon beklentisi yüzde kaç? TOKAT'TA DEPREM | Tokat depreminin ardından yaşanan hasarın boyutu ne? Noterler Cumartesi günü açık mı? Noterler Cumartesi günü çalışıyor mu, saat kaça kadar açık? ALES/1 sınavı ne zaman 2024? ALES bu hafta mı? ALES sınav giriş yerleri! KIZILCIK ŞERBETİ fragmanı yayınlandı mı? Umut, Nursema'yı aldattı mı? Son bölümde ne oldu? İzmir Cuma namazı saat kaçta? İzmir Cuma selası ne zaman okunacak? 19 Nisan Cuma İzmir cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 19 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ || Sandık görevlisi ücretleri ne zaman yatacak? Aşkım Kapışmak kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Aşkım Kapışmak kaç yaşında, nereli? Aşkım Kapışmak biyografisi! DGS sınav yerleri ne zaman belli olacak 2024? DGS sınavı ne zaman? 2024 DGS başvuruları ne zaman? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan ve Engin Polat serbest mi bırakıldı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title