Haberler

Kars - Öğretmen ve Öğrencilerin Engellilerle Empati Maçı

Öğretmen ve öğrencilerin engellilerle empati maçıVIDEO YOKKARS, (DHA) - KARS'ta bir okulun öğretmen ve öğrencileri Valilik tarafından belirlenen ve dünya genelinde kabul görmesi için girişimlerde bulunulan, '14 Mayıs Engellilerle Empati Günü' münasebetiyle Dolunay Derneği'nin engelli bireyleriyle Empati Basket maçı yaptılar.

Öğretmen ve öğrencilerin engellilerle empati maçı

VIDEO YOK

KARS, (DHA) - KARS'ta bir okulun öğretmen ve öğrencileri Valilik tarafından belirlenen ve dünya genelinde kabul görmesi için girişimlerde bulunulan, '14 Mayıs Engellilerle Empati Günü' münasebetiyle Dolunay Derneği'nin engelli bireyleriyle Empati Basket maçı yaptılar.

Okul Müdürü Aziz Yıldırım, öğretmen ve öğrencileri engellilerle yaptıkları basket maçında oldukça zorlandılar. Tekerlekli sandalyeye ilk kez oturan ve basketbol maçını da tekerlekli sandalye ile yapan öğretmen ve öğrenciler zaman zaman düşme tehlikesi geçirdiler. Tekerlekli sandalyeyi hareket ettirme, geri çevirme, yönünü değiştirme de oldukça zorlanan öğretmen ve öğrenciler, renkli görüntüler eşliğinde bir farkındalık yaşayabilmenin de ayrıcalığını yaşadılar.

Okul Müdürü Aziz Yıldırım, engellilerle empati kurmak için böyle bir maç organizasyonu yaptıklarını söyledi. Buradaki amaçlarının öğretmen ve öğrencilerin; engellilerin neler yaşadıklarını, neler hissettiklerini anlamalarını empati kurarak bizzat yaşamalarını sağlamak olduğunu ifade eden Yıldırım, 'Normal hayatta topa koşarken ne kadar kolay koştuğumuzu ama tekerlekli sandalye ile bunun ne kadar zor olduğunu gördük. Bizler bu empatiyi de düşünme veya fikirle değil bizzat eylemle ortaya koymak istedik. Çünkü her insan bir engelli adayıdır. Toplumda yaşarken, araba sürerken, yolda yürürken, araba park ederken engellileri düşünerek hareket etmemizin bir zorunluluk olduğunu gördük ve yaşadık" dedi.

Dolunay Derneği üyelerinden Durbaba Satılmış, öğretmen ve öğrencilerin empati kurmaya çalıştıklarını söyleyerek, 'Öğretmen ve öğrencilerle maç yaparak bizlerin ne kadar zorluk çektiğini görmelerini istedik. Amacımız bir empati oyunuydu, hocalarımızda sağ olsun bizimle güzel bir empati kurdular, kendilerine teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Aziz Yıldırım Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title