Haberler

Kars Merkezli Fetö/pdy Operasyonu

Kars merkezli 3 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturmada gözaltına alınan 21 kişiden 9'u tutuklandı.

Kars merkezli 3 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturmada gözaltına alınan 21 kişiden 9'u tutuklandı.

Kars Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY üyelerine yönelik yürütülen soruşturmada, meslekten ihraç edilen ve daha önce 15'i Kafkas Üniversitesinde, 8'i de İl Müftülüğü, Serhat Kalkınma Ajansı, PTT İl Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğünde görevli olan 23 zanlı hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

Kars Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Kars'ın yanı sıra İstanbul ve Şırnak'ta eş zamanlı olarak yapılan operasyonda zanlılardan 21'i gözaltına alındı.

Bu kişilerden 19'u emniyetteki işlemleri tamamlanması sonrası sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye sevk edildi.

Savcılıktaki ifadelerinin ardından sulh ceza hakimliğine çıkarılan 19 zanlıdan 9'u tutuklandı, 10'u ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Operasyonda yakalanan diğer 2 kişinin polisteki işlemlerinin sürdüğü, 2 kişinin de arandığı belirtildi.

FETÖ/PDY'ye yönelik Kars merkezli 15 ilde yapılan bir başka operasyonda, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandığı iddiasıyla gözaltına alınan 37 eski polisten 35'i tutuklanmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Kars Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title