Haberler

Ağrı'nın İlk Kadın Muhtarı, Kan Davası ve Aşiret Kavgalarını Sonlandırdı

Güncelleme:

Ağrı'nın ilk kadın muhtarı olan ve fötr şapkasıyla dikkat çeken Azize Atlı, göreve geldiği günden bu yana kan davası ve aşiret kavgalarına son verdiğini söyledi.

Ağrı'nın Diyadin İlçesi'ne bağlı Taşkesen Köyü'nde yaşayan 58 yaşındaki Azize Atlı, 2014 seçimlerinde köyün yüzde 95 oyuyla muhtar seçildi. Ağrı'nın ilk kadın muhtarı olan ve fötr şapkasıyla, erkek giyim tarzıyla dikkat çeken Atlı, göreve başladığı günden bu yana köydeki kan davaları ile aşiret kavgalarına son verdiklerini söyledi.

''EMEKLİ OLDUKTAN SONRA KÖYÜNDE TEK BAŞINA YAŞAMAYA BAŞLADI''

Diyadin İlçesi'nin Taşkesen Köyü'nde oturan Azize Atlı, 2014 yerel seçimlerini kazanarak Ağrı'nın ilk kadın muhtarı unvanını aldı. Diyadin'e 14 kilometre uzaklıkta bulunan 250 haneli ve 1500 nüfuslu Taşkesen Köyü'nde kadınların destekleri ile seçimi erkek rakibi önünde 95 oy farkla kazanan Azize Atlı, babasının 4 kadınla evlendiğini, bu evliliklerden 14 çocuğu olduğunu söyledi. İlkokulu bitirdikten sonra halıcılık kurslarına gittiğini ve kursları başarıyla bitirince Diyadin'de Halk Eğitim Merkezi'nin açtığı kurslarda 25 yıl eğitmen olarak çalıştığını anlatan Azize Tatlı, emekli olduktan sonra köyünde tek başına yaşadığını söyledi.


''CUMHURBAŞKANIMIZA SELAMLARIMIZI GÖNDERİYORUZ''

Hiç evlenmeyen ve yüzde 85 oranında bedensel engelli olan Azize Atlı, giydiği takım elbise, fötr şapkası ve tespihiyle yabancılar tarafından erkeğe benzetiliyor. Köylülerin 'Azize Hoca' diyerek değer verdiği Azize Tatlı şunları söyledi:

"Ağrı'nın ilk kadın muhtarıyım. 1500 nüfusumuz var. Köyümüzün durumu çok da iyi değil. Taziye evi, fırın, kütüphanemiz yok. Kadınlara söz vermişim ve bu yüzden cumhurbaşkanımıza selamlarımızı gönderiyoruz. Bize el uzatsın, ben de verdiğim vaatleri yerine getireyim. Kadınlar için el sanat kursları açacağız.'' dedi.


''KADINLARIN İSTEĞİ ÜZERİNE MUHTAR OLDUM''

Kadınların isteği üzerine muhtar olduğunu belirten Atlı, ''Aşiret bölgesinde kadın muhtar olmak çok zor. Bütün erkekler bir kadın olarak muhtar olmama karşıydı. Birlik ve beraberlik içinde köydeki kan davaları ile aşiret kavgalarına son verdik. Hedefim, Taşkesen Köyünü düzene sokmak. Şimdiye kadar muhtar olanlar köye hiçbir şey yapmadı." dedi.

''YOL SÖZÜ VERMİŞTİ, YAPTIRDI''

Köylülerden Fikriye Bakır, "Azize hocadan çok memnunuz. Yol sözü vermişti, köyün yolunu yaptırdı. Şimdi taziye evi, fırın, kütüphane sözlerini yerine getirmesini bekliyoruz. Başarılı olacağına inanıyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Diyadin Ağrı Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title