Haberler

Kars - Engellilerle Empati Günü Ani Ören Yeri?nde Başladı

Engellilerle Empati Günü Ani Ören Yeri'nde başladıVIDEO YOKKARS, (DHA)-KARS Valisi Günay Özdemir öncülüğünde 10-16 Mayıs Engelliler Haftası'nda ilan edilen 14 Mayıs 'Engellilerle Empati Günü' Türkiye-Ermenistan sınırındaki Ani Ören Yeri'nden başladı.

Engellilerle Empati Günü Ani Ören Yeri'nde başladı

VIDEO YOK

KARS, (DHA)-KARS Valisi Günay Özdemir öncülüğünde 10-16 Mayıs Engelliler Haftası'nda ilan edilen 14 Mayıs 'Engellilerle Empati Günü' Türkiye-Ermenistan sınırındaki Ani Ören Yeri'nden başladı.

Engellilerle Empati Günü'ne katılmak isteyen vatandaşları Ani Ören Yeri'ne götürmek üzere tahsis edilen otobüsler Valilik önünden hareket etti. Engellileri anlamak adına sağlıklı bireylerin bir saatliğine de olsa engelli bireylerin yaşamak zorunda olduğu tekerlekli sandalye, görme engelli bastonu, koltuk değneği ve bunun gibi malzemelere bağlı kalmayı deneyimledikleri empati faaliyetlerini içeren program büyük ilgi gördü. Sağlıklı bireyler Ani Ören Yeri'ni tekerlekli sandalye ile gezdiler. Büyük zorluk çeken vatandaşlar engellileri anlamak için empati yapmanın ne kadar önemli olduğunu bu programla anladıkları dile getirdiler. Program kapsamında tekerlekli sandalye ile yarış, koltuk değnekleriyle penaltı atışları ve koşu yarışması, görme engelli bastonlarla yürüme ve yön bulma yarışmaları gibi bir dizi etkinlik yapıldı. Etkinlikte görev alan sağlıklı bireyler renkli görüntülere sahne oldu. Özellikle de penaltı atışları büyük ilgi gördü ve toplumun her kesiminden bireyler penaltı atmak ve tek kolla kalede beklemek için adeta birbirleriyle yarıştı.

Vali Günay Özdemir'in de koltuk değnekleriyle tek ayak üstünde penaltı atışı yaptığı kaleyi ise Gazeteci Bedir Altunok tek koluyla bekledi. Ardından görme ve yürüme engelliler, gazeteciler ve kurum müdürleri de penaltı atışı yaptı.

Kars Valisi Günay Özdemir, engellilerle ilgili devletin bir dizi çalışma yaptığını ifade ederek Valilik olarak da kamu kurumlarında ve personel yerleştirilmesinde engellilere yönelik olumlu adımların atıldığını belirtti. Vali Özdemir, Ani Ören Yeri'nde de yürüyüş yollarının engellilere yönelik düzenleneceğini ve yine ören yerinde imar çalışmasının da yer aldığı projeyi hayata geçirmeyi amaçladıklarını söyledi. Vali Özdemir, '14 Mayıs Engellilerle Empati Günü'nün 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında her yıl düzenli olarak kutlanması için başlattıkları çalışmaya bugün Ani Ören Yeri'nde start verdiklerini kaydederek, "Diyorum ki Kars'tan Edirne'ye, Kars'tan dünyanın Londra'sına, Paris'ine, Berlin'ine, Pekin'ine kadar uzanacak bir gönül köprüsünü, bir gönül yolunu İpek Yolu ile birleştirerek hep beraber kurmayı ve bundan sonra da bunu devam ettirmeyi hep beraber diliyorum" diye konuştu.

Dolunay Derneği Başkanı Yrd. Doç. Dr. Bahattin Şeker ise, 14 Mayıs'ı Kars'ta 'Engellilerle Empati Günü' ilan eden Vali Günay Özdemir'e teşekkür etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Engelliler Haftası Ören Kars Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title