Haberler

Kars Çayı'nın Islah Çalışmaları Devam Ediyor

Devlet Su İşleri (DSİ) 24. Bölge Müdürlüğü'nce başlatılan Kars Çayı'nın ıslah edilmesi çalışmaları havaların soğumasına rağmen aralıksız devam ediyor.

Kars'ta uzun yıllar el vurulmayan ve etrafa yaydığı pis kokuyla vatandaşları rahatsız eden Kars Çayı, DSİ Kars Bölge Müdürlüğü'nce ıslah ediliyor. Dereiçi bölgesinden başlatılan ıslah çalışmaları, Tarihi Taş Köprü, İstikam Çay Bahçesi önü ve Selehattin Filtekin Köprüsü altından sonra Millet Bahçesi'nin bulunduğu Tarihi Demir Köprü'nün önünde sürüyor.

Demir Köprü'nün bulunduğu bölgede yapılan ıslah çalışmalarında bir tarafın ağaçlar ve pislik temizlenirken, diğer taraftan da derin ve bataklık olan bölgeler iş makinaları vasıtasıyla taşlarla doldurularak zemin çalışması yapılıyor.

Demir Köprü altında yapılan ıslah çalışmalarını takip eden vatandaşlar, Kars Çayı'nın ıslah edilmesiyle eski günlerine döneceğini söylediler.

Geçmişte Kars Çayı'nın suyunun evlerde içme suyu olarakta kullanıldığına dikkat çeken vatandaşlar, "Kars Çayı'nın suyunu evlerimizde kullanıyorduk. Tertemiz suyu vardı. Geçen süre içerisinde kanalizasyon şebekesi akıtıldı. Fabrikaların atığı karşıtı. ve Kars Çayı kirletildi. Durum böyle olunca hem etrafa pis koku yaydı. Hem de içerisinde canlı barındırmadı. Yıllarca da bu şekilde devam etti. Sayın bakanımızın talimatlarıyla şimdi ıslah çalışmaları yapılıyor. Çalışmları bizleri oldukça memnun ediyor" dediler.

"Islah çalışması güzel ama koruması da önemli"

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın talimatlarıyla, Kars Valisi Rahmi Doğan'ın da yakından takip ettiği DSİ Bölge Müdürlüğü'nce temizletilen Kars Çayı'nın bundan sonra korunmasının da önemli olduğunu hatırlatan vatandaşlar, "Kars çayı temizleniyor. Ama yapılan temizliğin ardından buranın korunması gerekiyor. Bu konuda vatandaşlar da uyarılmalı kesinle Kars Çayı'na bir şey atılmamalı, çünkü yapılan çalışmanın ardından burası korunmazsa kısa sürede yüne içerisi pislikle dolacak ve aynı şekilde sağlığı tehdit edecek. Burada başta belediye olmak üzere herkese çok iş düşüyor. İnsanlar kesinlikle atıklarını çaya bırakmamalı. Aksi takdirde yapılan çalışma ve emek boşa gider" diye konuştular.

Öte yandan DSİ Bölge Müdürlüğü'ne ait iş makinaları Kars Çayı'nı temizlemeye devam ediyor. Çok derin ve bataklık olan çay içerisine taş dizilerek zemin yapılıyor. Ardından da kepçelerle etraftaki pislik temizlenerek kamyonları doldurularak taşınıyor.

Kars Çayı'nın ıslah çalışmalarının önümüzdeki günlerde tamamlanması bekleniyor. - KARS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Dereiçi Kars Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title