Haberler

Kars Belediyesi'nin Kar Mesaisi

Kars’ta önceki gün yağan karın ardından Belediye Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, karla mücadele çalışmalarına başladı.

Kars'ta önceki gün yağan karın ardından Belediye Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, karla mücadele çalışmalarına başladı.

Cadde ve kaldırımların karını temizleyen belediye ekiplerinin en büyük sıkıntısı ise caddelere park edilen araçlar. Araçlarını caddelere park ederek günlerce çekmeyen vatandaşların kar temizleme çalışmalarını aksattığı görüldü.

Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta'nın talimatlarıyla başlatılan karla mücadele çalışmaları, Faikbey Caddesi, Kazımpaşa Caddesi, Halitpaşa Caddesi, Cumhuriyet ve İnönü Caddelerinde aralıksız devam ediyor. Başkan Karaçanta, ilk etapta ana cadde ve kaldırımların karını temizlediklerini, kar temizleme çalışmalarında vatandaşlarında kendilerine yardımcı olmalarını istedi.

Sabahın erken saatlerinde başlayan kar temizleme çalışmalarına Kazımpaşa, Atatürk, Faikbey ve Halitpaşa, Cumhuriyet ve İnönü Caddeleri'nde başlattıklarını ifade eden Başkan Karaçanta, "Ekiplerimiz yoğun bir şekilde çalışıyor. Önceki gün baya kar yağdı. Kar yağışının durmasının ardından ekiplerimiz kaldırım ve caddelerinin kar temizleme işlerine başladı. Amacımız kısa sürede kentin bütün cadde ve sokaklarında biriken karı temizlemek. Bunun için arkadaşlarımız yoğun çaba sarf ediyor. Ama burada özellikle bir şeyin altını çizmek istiyorum. Bu caddeleri hepimiz kullanıyoruz. Bunun için arkadaşlarımızın çalışma başlattığı caddelerde hemşerilerimizde araçlarını çeksinler. Çünkü çekilmeyen araçlar çalışmalarımızı aksatıyor" diyerek vatandaşlardan belediye çalışmalarına yardımcı olmalarını istedi.

Belediye Başkanlığı'na bağlı Fen İşleri Müdürlüğü'nce yürütülen kar temizleme çalışmaları 150'ye yakın personel, 2 greyder, bir kepçe ve çok sayıda kamyonla yürütülüyor. Greyderlerle toplanan karlar kepçelerle kamyonlara doldurularak kent merkezi dışına çıkarılıyor. - KARS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Halitpaşa Kars Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title