Haberler

Kars Belediyesi'nin 'Beyaz Uykusuz Uzakta' Kültür Sanat Festivali Bugün Başlıyor

Kars Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen kültür ve sanat festivali bugün Kubat konseriyle start alıyor.

Kars Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen kültür ve sanat festivali bugün Kubat konseriyle start alıyor.

İsmail Aytemiz Spor ve Sergi Sarayı'nda Türk Halk Müziği'nin güçlü sesi Kubat konseriyle başlayacak 'Beyaz Uykusuz Uzakta' kültür sanat festivaline bütün Karslılar davet edildi.

Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, İsmail Aytemiz Spor ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen konsere Karslıları beklediklerini söyledi.

Bozkuş; "Bu yıl daha düzeyli, daha eğitici, daha paylaşımcı, izleri daha kalıcı ve geleceğin daha bir şekilleneceği biçimde organizasyon hazırlandı. Bu etkinliğimizde, değerli konuklar ve Karslı hemşehrilerimiz ile türküler söyleyerek, halaylar çekerek, güzel, mutlu, aydınlık ve umutlu günlerimizi en iyi şekilde ve yürekten paylaşarak ele ele gönül gönüle birlikte olacağız" dedi.

Kars Belediyesi'nin düzenlendiği 'Beyaz Uykusuz Uzakta' kültür sanat festivalinde; Müzikten resime, şiirden edebiyata, danstan futbola bir çok etkinliği bünyesinde barındırıyor. 2. Kars Kültür ve Sanat Festivali, ismini Cemal Süreyya'nın Kars'ı görmeden Paris'te yazdığı şiiri 'Beyaz uykusuz uzakta'dan alıyor.

Pek çok yazar, şair, edebiyatçı ve ressamı ağırlayacak festival paneller, konserler, atölye çalışmaları, kitap okumaları ve konferanslarla 25 Mart 2012 tarihine kadar sürecek. Festivalde Kubat, Kardeş Türküler ve Dans Grubu, Grup Seksendört, Cihat Aşkın, Mehru Ensari ile Minyatürler ve Mesut Özgen'le Aksak Duo sahneye çıkacak. Avustralyalı piyanist Gottlieb Wallisch de festivalin uluslararası yüzü olarak hazır bulunacak.

'Gelenekten Çağdaşa Kültür ve Sanat'taki süreçleri yazar Fatih Türkmeoğlu moderatörlüğünde Balkan Naci İslimyeli, Mehmet Günyeli, Cihat Aşkın ve Mesut Özgen tartışırken, Oyuncu Buket Dereoğlu kitap okumalarıyla Karslıların karşısında olacak. Mehmet Günyeli'nin katılacağı ve Bejan Matur'un, dia gösterimi ile fotoğraflar üzerine şiir okumaları gerçekleştireceği festivalde ortaöğretim ve lise öğrencileri kitaplarını okudukları yazarlarla ilk kez bir araya gelecek. Faruk Duman, Cemil Kavukçu, Sevim Ak ve Esra Yalazan, öğrencilerle hem deneyimlerini paylaşacak hem kitap okuma üzerine söyleşiler yapacak.

Festivalin bir başka önemli konusu ise futbol. 'Futbol Her şeydir' adıyla Özgür Özgülgün moderatörlüğünde İlhan Mansız, Ümit Sezgin, Yılmaz Vural ve İlknur Ertugay, bir araya gelerek futbolu Kars'a taşıyacak. Kars'ta futbol konuşulacak. - KARS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kars Belediyesi İsmail Aytemiz Kubat Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title