Haberler

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta Müjdeyi Verdi

Kars Belediye Başkanlığı tarafından Toplu Konut İdaresi (TOKİ) imzalanan protokol çerçevesinde yapılan 698 konutun kura çakimleri 21 Ağustos 2015 tarihinde yapılacak.

Kars Belediye Başkanlığı tarafından Toplu Konut İdaresi (TOKİ) imzalanan protokol çerçevesinde yapılan 698 konutun kura çakimleri 21 Ağustos 2015 tarihinde yapılacak.

Kars Belediye Başkanlığı'nca Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Atatürk ve Bayrampaşa Mahallelerinde TOKİ'ye yaptırılan 698 hak sahiplerine verilmesi için Belediye Başkanı Murtaza Karaçan'ta TOKİ yetkilileriyle bir araya gelmiş ve konutların biran evvel hak sahiplerine teslim edilmesi istemişti.

Ankara'da TOKİ yetilileriyle görüşen Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Bayrampaşa ve Atatürk Mahallesi sakinlerine müjdeyi vererek 21 Ağustos 2015 tarihinde hak sahipleri için kura çekimlerinin yapılacağını belirtti.

Kars Belediyesi'nin Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Atatürk ve Bayrampaşa Mahallelerinde Kentsel Yenileme Projesi'nin 1 Etap maliyeti 2010 yılı değerlerine göre 41 milyon 500 bin TL . 698 konutun yanında; Kültürel Tesis, Eğitim Alanı, Dini Tesis, Ticaret Alanı, Pazar Alanı, Sağlık Alanı, Yeşil Alan ile Çocuk Oyun Alanları ve Kentsel Servis Alanı oluşturulacaktı. Ayrıca, 1 adet 24 derslik İlköğretim Okulu ve 1 adet Cami de yapılacak. 1. Etap olarak belirlenen alanda bulunan hak sahiplerinin daireleri 75m2, 85m2, 120m2 e 150m2'lik dairelerden oluştu. Bunların toplam maliyeti ise 428 bin 402 TL'yi bulmuştu. Yine, Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı İlanı 14.10.2011-Acele Kamulaştırma 04.02.2012 için Bakanlar Kurulu Kararı Alınması ve hak sahiplerine yüzde 50'Sİ TOKİ, yüzde 50'si Belediye tarafından karşılanmak üzere 350 TL'ye kadar kira yardımı yapıldı.

Bayrampaşa ve Atatürk Mahallesi'nde yaptırılan konutların temeli 1 Haziran 2013 tarihinde dönemin Valisi Eyüp Tepe, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Kentsel Yönetim Daire Başkanı Gürol Konyalıoğlu, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, tarafından atılmıştı. - KARS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Murtaza Karaçanta Bayrampaşa Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title