Haberler

Karnından Çıkarılan Makası İsteyen Hastaya Hastaneden Şoke Eden Cevap

Güncelleme:

Eskişehir'de rahim kanseri teşhisiyle 2010 yılında ameliyat edilen 67 yaşındaki Hanım Özgül'ün operasyon sırasında karnında unutulan makas, 5 yıl sonra çekilen röntgenle ortaya çıktı.

5 YIL BOYUNCA AĞRI KESİCİ KULLANDI

Alınan bilgiye göre, kentteki bir hastanede 4 Şubat 2010'da ameliyat olan 4 çocuk annesi Özgül, 12 gün sonra taburcu edildi. Özgül, rutin kontrolleri sırasında ağrıları bulunmasın rağmen 5 yıl süresince çektiği acılara ağrı kesicilerle dayandı. Son olarak 6 ay önce idrarından kan gelmesi ve ağrılarının dayanılmaz boyuta ulaşması üzerine Özgül, çocukları tarafından hastaneye kaldırıldı.

AMELİYATTA KARNINDA MAKAS UNUTULDU

Özgül ve yakınları, hastanede çekilen röntgende 5 yıl önceki ameliyatta karnında makas unutulduğunun anlaşılması üzerine şoke oldu. Kadın aynı hastanede 5 yıl sonra yeniden ameliyat edilerek karnındaki makastan kurtarıldı.

HASTA YARGIYA BAŞVURDU

Olayın şokunu uzun süre üzerinden atamayan Özgül, yargıya başvurdu. Hanım Özgül, avukatı Duygu Var Efelerli aracığıyla "Hizmet kusuruna dayalı işlem sebebiyle maddi ve manevi zararın ödenmesi" talebiyle hastane hakkında dava açtı.

12 GÜN SONRA TABURCU OLDU

Özgül, yaptığı açıklamada, rahim kanseri teşhisiyle 2010 yılında kentteki bir hastanede ameliyat olduğunu belirterek, söz konusu ameliyattan 12 gün sonra taburcu edildiğini kaydetti.

RÖNTGEN UZMANI "CEBİNDE MAKAS VAR" DEDİ

Ameliyat sonrasında her ay operasyonu gerçekleştiren doktora kontrol amaçlı gittiğini anlatan Özgül, şöyle konuştu: "Midemde ve karnımda ağrılar başladı. Nedeni bir türlü bulunamadı. Daha sonra farklı bir hastaneye gittim. Doktor vücudumun iltihaplandığını söyledi. İdrar tahlili yapıldı. Röntgene girmemi söylediler. Röntgen çekimi sırasında makine uyarı verince, 'cebinde makas var' dediler. O sırada korktum. Tekrar röntgen çektiler, makine yine uyarı verdi ve 'makas var' dediler. Bunun ardından yapılan çekim sonucunda karnımda makas olduğu tespit edildi. Makasın çıkartılması için bir çok hastaneyi gezdik. Ancak ameliyat olduğum hastaneye gitmem gerektiği söylendi. Ameliyat olduğum hastanede çekilen röntgenin ardından karnımdaki makası gördüler. Acilen beni ameliyata aldılar ve makası çıkardılar."

"MAKAS HASTANENİN SİZE VEREMEYİZ"

Özgül, 5 yıl süreyle karnında taşıdığı makası ameliyatın ardından hastane yetkililerinden talep ettiğini vurgulayarak bunun karşılığında, "Makas hastanenin, size veremeyiz" yanıtı aldığını belirtti. Operasyonun ardından mide ve bağırsak sorunları yaşadığına değinen Özgül, hala tam olarak iyileşemediğini dile getirdi.

Özgül, yaşadığı sıkıntıları bir kendisinin bir ailesinin bildiğini anlatarak, bu nedenle konuyu yargıya taşımaya karar verdiğini bildirdi. Avukatı aracılığıyla yasal girişimlerde bulunduğunun altını çizen Özgül, "Hastane hakkında dava açtık. 5 yıl boyunca karnımda makasla yaşamanın hesabını artık yargı soracak" diye konuştu.Özgül, karnında 5 yıl süresince makas taşımasıyla ilgili olarak çocuklarının da kendisine "Bizi 9 ay, makası 5 yıldır taşıdın" diye espri yaptıklarını da sözlerine ekledi.

"HUKUK MÜCADELEMİZİ SONUNA KADAR SÜRDÜRECEĞİZ"

Hanım Özgül'ün oğlu Hasan Özgül ise annesinin durumunun kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, "Annem makası taşıdığı kadar bizi karnında taşımadı. Hukuk mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Böyle bir ihmal nedeniyle annemizi kaybedebilirdik" diye konuştu.

HASTANE DOKTOR HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATTI

Özgül'ün avukatı Efelerli aracılığıyla konuyu yargıya taşımasının ardından hastane yönetimi de ameliyatı gerçekleştirilen doktor hakkında soruşturma başlattı.Soruşturma çerçevesinde Hanım Özgül'ün de ifadesine başvurmak isteyen hastane yönetimi, kendisini hastaneye davet etti.

Kaynak: AA / Güncel

Eskişehir 3.Sayfa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli? Salim Özmen kimdir? Zafer Partisi Isparta- Keçiborlu Belediye Başkan adayı Salim Özmen kaç yaşında, nereli? Fatih Erbakan İstanbul'dan adaylarını çekiyor mu? Fatih Erbakan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3 şartı ne? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı ne zaman? Cübbeli Ahmet hangi partiler için oy vermek caiz değildir dedi? Cübbeli'ye göre hangi partiye oy vermek caiz değil?
500

Yorumlar (4)

DAVUT:

Be kadın ne yapacaksın makası, al tazminatını yeter. . .

8
0
yanıtYanıtla
Güzel ÜlkemMobil-IOS:

3 yıldır kadında olunca zilyiyeti kadına geçmiştir

7
0
yanıtYanıtla
şadiye:

kadının ömrü davanın sonuçlanmasını görecekmi tartışılır. türkiyede hukuk kuşun kanadında. hayırla sonuçlanır inş. çektigi acılar yanına kar kalıcak. . .

4
0
yanıtYanıtla
VaybeMobil-IOS:

Bizim işimiz daima acele

4
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title