Haberler

Karne Heyecanı Karne Korkusu Olmasın

Güncelleme:

Karne çocukların sevinç, coşku, üzüntü ve öfke gibi çok çeşitli duygular yaşamasına sebep olabiliyor. Bu yüzden karne karşısında ailenin nasıl bir tutum sergilediği büyük önem taşıyor.

Çocukların özgüvenlerinin etkilenmemesi, başarısızlık ve yetersizlik gibi olumsuz algıların oluşmaması için, Acıbadem Mobil Sağlık uzmanları ebeveynlere pozitif bir dil kullanmayı ve çocukların motivasyonunu pekiştirecek yeni deneyimler sunmayı öneriyor.

Sömestr tatili yaklaşırken bütün öğrencileri karne heyecanı sarıyor. Tüm dönemlik çalışmalarının sonucunu karnede gören çocuklar sevinç, coşku, üzüntü ve öfke gibi birçok farklı duyguyu tecrübe edebiliyor. Sömestr tatiline iyi başlamanın yolu ise karne alma sürecinin doğru atlatılmasından geçiyor. Bu konuda en büyük görevin anne babalara düştüğünü söyleyen Acıbadem Mobil Sağlık uzmanları, çeşitli önerilerde bulunuyor.

Özgüvenini yıkmayın

Kötü karne getiren çocuğa kızmak ya da küçümsemek, çocukların özgüvenini ve kendilik algılarını olumsuz yönde etkiliyor. Bu çocuklarda başarısızlık ve yetersizlik gibi olumsuz algılar yerleşebiliyor ve yetişkinlik döneminde benzeri durumlarda bu duygular yeniden tetiklenebiliyor.

Kıyas yapmayın, pozitif olun

Acıbadem Mobil Sağlık uzmanları karnenin başarı ve yeteneklerin tek göstergesi olmadığının unutulmaması gerektiğini söylüyor. Ayrıca, çocuğu başka çocuklar ile kıyaslamak veya notları yüzünden cezalandırmak tamamıyla yıkıcı çözümler olarak görülüyor. Karne sonrasında yapılacak eleştirilerin yol gösterici olması gerektiğine değinen Acıbadem Mobil Sağlık uzmanları, kelime seçiminin çok önemli olduğu, her zaman pozitif bir dilin kullanılması gerektiği üzerinde duruyorlar.

Çocuğunuz tatilin tadını çıkarsın

Acıbadem Mobil Sağlık uzmanları yoğun bir tempodan sonra tüm çocukların tatilde dinlenmeyi ve eğlenmeyi hak ettiğini söylüyor. Bu sayede çocuklar, yeni eğitim dönemine hazırlanabiliyor. Tatilde ders çalışmaya zorlanan çocukların motivasyonu olumsuz yönde etkileniyor.

Sanal dünyanın alternatifini gösterin

Çocukların tatilde eve kapanıp sanal dünyaya gömülmelerini önlemek için, onlara alternatif göstermek büyük önem taşıyor. Çocuklarla yapılacak müze gezileri ve kütüphane ziyaretlerinin yanı sıra, sinema ve tiyatronun büyülü dünyasını çocuklara açmak hem yeni şeyler keşfetmelerini hem de motive olmalarını sağlıyor.

Tekdüzelikten ayrılın, motive edin

Acıbadem Mobil Sağlık uzmanları, hayattaki ufak değişikliklerin bile beyni farklı şekilde çalışma, farklı açılardan bakma ve bir durumu değişik yönleri ile görebilme konusunda geliştirdiğini söylüyor. Çocuklarla birlikte tekdüzelikten uzak, motive edici şeyler deneyimlemek ve yeni şeyler keşfetmek de en az dinlenmek ve eğlenmek kadar büyük önem taşıyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title