Haberler

Karmod'dan Suriyeli Sığınmacılara Konteyner

Karmod, Suriyeli sığınmacılar için ürettiği konteynerlerin üretimini tamamlayarak sevkine başladı.

Karmod, Suriyeli sığınmacılar için ürettiği konteynerlerin üretimini tamamlayarak sevkine başladı.

Karmod Prefabrik'ten yapılan açıklamaya göre, İstanbul Ticaret Odası (İTO) ve Kızılay'ın himayesinde üretilip Kilis İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne (AFAD) teslim edilecek 200 konteyner ünitenin sevkine başlandı.

Kilis AFAD Müdürlüğü'nün il genelindeki tuvalet ve duş ihtiyacı duyulan kamplara dağıtım yapacağı konteynerlerin zamanından önce teslimi için üretim önceliği verildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Karmod Satış Müdürü Abdullah Yüceer, Türkiye'deki Suriyeli sığınmacıların ihtiyaçlarının kısa sürede karşılanmasının kendileri için öncelikli olduğunu belirtti.

Yüceer, acil yaşam alanından tuvalet duş çözümlerine, alternatifli planlara sahip konteyner modellerinin uzun ömürlü kullanım standardına sahip olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Uluslararası standartlarda üretimini gerçekleştirdiğimiz yaşam konteynerlerimiz uzun ömürlü yapı sınıfında. Özellikle tam demonte sistemle geliştirdiğimiz yeni nesil konteyner modelimiz kalitesiyle ön plana çıkıyor. 30. kuruluş yılımızı kutladığımız bu dönemde 90'a yakın ülkeye ihracat gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Ticari kullanım amaçlı yapılarımızda kalitemiz ne ise mülteci kampları için ürettiğimiz konteynerlerimizde de aynı. Yapılarımız tam demonte özelliği ile kullanım ihtiyacı son bulduğunda vida ve geçmelerinden sökülerek depolanabiliyor. Başka projede kullanımı için taşınarak kurulum yapılabiliyor. Kilis AFAD İl Müdürlüğü'nün mülteci kamplarına dağıtacağı konteynerlerin 100'ü tuvalet 100'ü de duş olmak üzere toplam 200 üniteden oluşuyor. Her ünitede 6 kabin yer alıyor. Tekli olarak düşündüğümüzde toplamda 600 adet tuvalet ve 600 adet duş ünitesi bulunuyor. Duş ünitelerimizin her birinde elektrikli termosifon yer alıyor. Tuvalet ünitelerinde yer taşı ve klozet alternatifleri bulunuyor."

Kaynak: AA / Ekonomi

Türkiye Kızılay Kilis Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title