Haberler

Karma Dövüş Sanatları Şampiyonası

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, Türkiye Mixed Martial Arts (MMA) Federasyonu tarafından Karma Dövüş Sanatları Şampiyonası yapılacak.

MMA Federasyonu Balıkesir İl Temsilcisi Tuncay Talay, AA muhabirine, 23-25 Eylül'de Küçükköy Mahallesi kapalı pazar yerinde yapılacak şampiyonaya 150 sporcunun katılacağını kaydetti.

"Şampiyona, amatör, minikler, yıldızlar, gençler, büyükler ve profesyonel kategorilerinde gerçekleştirilecek" diyen Talay, şöyle devam etti:

"Mixed Martial Arts yani Karma Dövüş Sanatları, kafes dövüşleri olarak bilinen ancak söz konusu filmlerde izlenildiği gibi değil hakemler ve kurallar çerçevesinde yapılan bir spordur. Diğer dövüş sporlarında kullanılan ve çok geniş dövüş teknikleri içeren, tam temas mücadele sporudur. Kurallar, sporcuların yerde veya ayaktayken birbirlerine hücum etmelerine ve sarılarak mücadele etmelerine izin vermektedir. Bu tip organizasyonlar farklı geçmişleri olan sporcuların birbirleriyle dövüşmelerine olanak sağlamaktadır. Birçok ülkede MMA en hızlı gelişen spordur. Kentte ilk defa düzenlenen bu şampiyonada Küçükköy Spor Kulübü olarak 13 sporcu ile katılacağız. 10 sporcumuz amatör, minik, yıldız ve gençte daha ilk maçlarına çıkarken, profesyonelde de 3 sporcumuz dövüşecek."

Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer ise ilçenin doğa ve spor kenti olduğunu ve hemen hemen her spor dalının profesyonelce yapılabildiğini söyledi. Tüm spor dallarına destek verdiklerini ifade eden Gençer, bu şampiyonanın ilçenin tanıtımı için büyük öneme sahip olduğunu belirtti.

Kaynak: AA / Spor

Balıkesir Küçükköy Türkiye Ayvalık Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title