Haberler

Karlıova Kaymakamından Engelliye Akülü Sandalye

Karlıova Kaymakamı Levent Yetgin, ilçeye bağlı Kalencik köyünde yaşayan 17 yaşındaki engelli Ahmet Kalkan'a akülü sandalye hediye etti.

Karlıova Kaymakamı Levent Yetgin, ilçeye bağlı Kalencik köyünde yaşayan 17 yaşındaki engelli Ahmet Kalkan'a akülü sandalye hediye etti.

Engelliler Haftası dolayısıyla Kalkan'ı Kalencik'teki evinde ziyaret eden Kaymakam Yegkin, berberinde getirdiği İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca temin edilen akülü sandalyeyi aileye teslim etti.

Yetgin, gazetecilere yaptığı açıklamada, geçen yıl yaptığı köy ziyaretleri kapsamında Ahmet'le tanıştığını ve kendisinden akülü sandalye talebinde bulunduğunu belirtti.

Vatandaşın isteğini yerine getirmek için köye geldiğini anımsatan Yetgin, "Doğuştan engelli olan vatandaşımıza kaymakamlığımızın destek vermesi ile onun sokağa çıkmasını ve eve mahkum olmaktan kurtulmasını amaç ederek akülü sandalyeyi aldık. Bizzat elden teslim edip onun mutluluğunu görmek ve yaşamak istedik." diye konuştu.

Engelli Kalkan'ın babaanesi Hediye Kalkan ise, torunun akülü sandalyeye kavuşmasından duyduğu sevinci dile getirerek, "Torunum doğuştan engellidir. O da herkes gibi dışarı çıkmak istiyordu ama çıkamıyordu. Daha önce kullandığı sandalye de çok eskiydi. Allah kaymakamımızdan razı olsun. Torunuma yeni bir sandalye aldı, çok mutluyuz." ifadelerini kullandı.

Akülü sandalyesine kavuşan Kalkan, köy meydanında tur atarak sevincini arkadaşlarıyla paylaştı.

Kaynak: AA / Güncel

Engelliler Haftası Levent YETGİN Ahmet Kalkan Karlıova Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title