Haberler

Bingöl'de Kapalı Köy Yollarında 3 Metrelik Kar Koridoru Açıldı

Güncelleme:

Kar yağışı nedeniyle ulaşımı kesilen Bingöl'ün Karlıova ilçesine bağlı 47 köy yolunun açılması için başlatılan çalışmalar devam ediyor.Kar kalınlığının yer yer 3 metreyi bulduğu bölgede iş makinaları ve kar temizleme çalışmaları ve yüksek araçlar kar duvarlarının arasından geçerek ulaşımı sağlamaya başladı. Karlıova Kaymakamlığı'na bağlı ekiplerin aralıksız 2 vardiya halinde yaptığı çalışmalarda; şu ana kadar 31 köye ulaşım sağlanırken, 16 köy yolunun açılması için kar temizleme çalışmaları devam ediyor.

OKULLAR BAŞLAMADAN KÖY YOLLARINI ULAŞIMA AÇACAKLAR

Pazartesi günü okulların açılması nedeniyle çalışmaları hızlandırdıklarını belirten ekipler, öğretmenlerin görevli oldukları köylere gidebilmesi için gerekli tüm önlemlerin alınacağını söyledi.

''BAZI KÖYLERİMİZDE ÇIĞ TEHLİKESİ VARDIR''

Kar temizleme çalışmalarını yöneten Karlıova Özel İdare Müdürü Bayram Sümbül, bazı köy yollarında çığ düşme tehlikesine karşı yavaş ilerlediklerini belirterek, "Ekiplerimiz büyük bir özveri ile yol açma çalışmalarını sürdürüyor. Arkadaşlarımız çift vardiya olarak, gece ve gündüz çalışıyorlar. Yarına kadar kapalı köy yolu kalmamasını planlıyoruz. Bazı köylerimizde çığ tehlikesi vardır. Bu yüzden ekiplerimiz dikkatli ve yavaş ilerliyor" dedi.

KAR KALINLIĞI 3 METREYE ULAŞTI

Bölgedeki ekiplerin son olarak Bingöl'ün Karlıova ilçesine 25 kilometre uzaklıkta bulunan 110 nüfuslu Harmantepe Köyü'ne ulaşmak için çalışmaları sürdürdüğü ifade edildi. Harmantepe Köyü'nde bulunan hastaların ilçe merkezine getirilmesi için 3 metrelik kar kalınlığının bulunduğu bölgede çalışan ekipler, gece yarısına kadar köy merkezine ulaşacaklarını söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Karlıova Bingöl Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title