Haberler

Karlıova Belediyesi İstişare Toplantısı Düzenledi

Karlıova Belediye Başkanı Veysi Bingöl, belediye bünyesinde yürütükleri çalışmalara ilişkin istişare toplantısı düzenledi.

Belediye konferans salonundan düzenlenen toplantıda konuşan Belediye Başkanı Bingöl, ilçeye yaptıkları hizmetleri anlattı.

Belediyenin borcunu ödediklerini ve ilçeye hizmet getirdiklerini ifade eden Başkan Bingöl, Karlıova'da hizmetin gitmediği mahalle ve sokak kalmayacağını söyledi.

Çarşı merkezinin bütün yollarını ve kaldırımlarını yeniden yapılarak şehirleşme adına ilçenin hak ettiği noktaya getirmek için büyük bir çalışma içerisinde olduklarını aktaran Bingöl, şöyle konuştu:

"ilçemize yeniden sil baştan su depoları ve su şebekesini yeniliyoruz. Tabiki de, yapılan bu çalışma sonucunda yollarımız ve kaldırımlarımız bozulacak ve toz toprak içerisinde kalacağız. Bu konuda halkımız, toza toprağa bakmadan, sabrederek şebekenin bitip sağlıksız ve susuz geçilen günleri geride bırakacakları ana kavuşmanın hesabını yapmalıdır." dedi.

Başkan Bingöl, Fırat Kalkınma Ajansı aracılığı ile ilçeye birçok yenilik katmak için yeni projeler hazırladıklarını ifade etti.

Bingöl, projelerin hayata geçirilmesi ile birlikte çarşı merkezindeki birçok cadde ve sokakta LED ışıklandırma sistemi, kaldırımlarda engellilere yönelik düzenlemelerin yapılması ve geri dönüşüm kutularının sokaklarda yerini alması gibi birçok projenin hayata geçirileceğini belirtti.

Yeni yapılacak Belediye binasının dokuzuncu ayda kendilerine teslim edileceğini hatırlatan Belediye Başkanı Bingöl, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Belediyeyi yeni binaya taşıyarak, vatandaşa yeni bina ile birlikte birçok yeniliğinde hayata geçirileceği müjdesini veriyoruz. Özellikle E Belediye hizmetleri ile borçların internet üzerinden ödenmesi ve belediyenin aldığı kararları ve hizmetleri artık internet ortamında yapılacak. İlçe merkezine, TOKİ Belediye işbirliği ile yeni yapılacak olan yaklaşık 500 dairenin çalışmaları devam ediyor. Yakın bir zamanda bu dairelerin ihalesi yapılacak. Dairelerin hem dar gelirli ailelere yönelik hem de konut sahibi olmak isteyen ailelere yönelik 2+1 ve 3+1 olmak üzere 85 ve 135 metrekare olarak planladık."

Başkan Bingöl, belediyenin araç filosunu geliştirilerek, yeni hizmetlerde kullanılmak üzere yeni araçların alındığını da kaydetti.

Toplantıya, belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Karlıova Bingöl Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title