Haberler

Karla Mücadeledeye Soğuk ve Tipi Engeli

Van, Hakkari ve Bitlis'te etkili olan kar yağışı sonrası Karayolları, il özel idaresi ve belediye ekipleri kapalı mahalle, köy ve ilçe yollarını açmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Van, Hakkari ve Bitlis'te etkili olan kar yağışı sonrası Karayolları, il özel idaresi ve belediye ekipleri kapalı mahalle, köy ve ilçe yollarını açmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Ekipler metrelerce karın yanında soğuk hava ve gece etkili olan tipiyle de mücadele etmek zorunda kalıyor.

Bölgede iki gündür yağan karın ardından dondurucu soğuklar etkili olurken, kapalı ilçe, mahalle ve köy yollarının açılması için çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Van'da Büyükşehir Belediyesi ekipleri 37 mahalle ve 76 mezranın yolunu açmaya çalışırken, Karayolları ekipleri ise 25 gündür kapalı olan Van- Bahçesaray karayolunda karla mücadele ediyor. Hakkari'de 24 köy ve 86 mezra, Bitlis'te ise 94 köye hala ulaşım sağlanamadı.

SOĞUK VE TİPİ ÇALIŞMALARI ZORLAŞTIRIYOR

karla mücadele ekipleri metrelerce karı temizlerken, bir yandan da doğayla mücadele ediyor. Özellikle gece Van- Bahçesaray karayolunda hava sıcaklığının sıfırın altında 30 dereceye kadar düştüğünü belirten operatörler, zama zaman donan araçlarını saatlerce ısıttıktan sonra çalışmalarını sürdürüyor.

KUZULAR MAHALLEYE GETİRİLDİ

Bu arada soğuk hava ve kar Van'ın mahallelerinde yaşayanları da olumsuz etkiledi. Van'ın Çatak İlçesi Aşağı Narlıca Mahallesi'nde kar yağışından dolayı koyunları arazideki ağılda kalan mahalleliler yeni doğan yavruları soğuktan korumak için mahalleye getirdi. Kucakların aldıkları yavru kuzularla saatlerce yürüdükten sonra mahalleye gelen vatandaşlar, yolların açılmasının ardından koyunlarını da mahalleye getireceklerini söyledi. - Bitlis

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hakkari Bitlis Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title