Haberler

Karkamış'ta 'Özel Güvenlik Bölgesi' Uygulaması Yine Uzatıldı

Gaziantep Valiliği, Suriye sınırındaki Karkamış'ta, 2 noktada 25 gündür sürdürülen 'Özel Güvenlik Bölgesi' uygulamasının 15 gün daha uzatıldığını açıkladı.

Gaziantep Valiliği, Suriye sınırındaki Karkamış'ta, 2 noktada 25 gündür sürdürülen 'Özel Güvenlik Bölgesi' uygulamasının 15 gün daha uzatıldığını açıkladı.

Suriye'nin IŞİD denetimindeki Cerablus ilçesi ile komşu olan Karkamış'ta, 2 noktada yasak bölge uygulaması 10 ve 15 gün süreyle uygulandı. Dün sona eren uygulama, olası tehdit ve tehlikelerin bertaraf edilmesi amacıyla 3'üncü kez 15 gün daha uzatıldı.

Valilik'ten yapılan yazılı açıklamada, Suriye sınırındaki güvenlik durumunu desteklemek, can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla kararın alındığı belirtilerek şöyle denildi:

"Son günlerde Suriye sınırında güvenlik durumunu desteklemek ve ayrıca vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak, olası tehdit ve tehlikeleri bertaraf etmek için 2565 sayılı Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanunu'nun 32/A maddesi gereğince; Köprübatı Hudut Karakolu ile Karkamış ilçesi ve Karkamış ilçesi ile Türkyurdu Hudut Karakolu arasında kalan bölgelerde 23 Ağustos 2015 günü saat 13.00'te başlayıp 06 Eylül 2015 günü saat 13.00'te bitecek şekilde 15 gün süre ile Valiliğimizce Özel Güvenlik Bölgesi ilan edilmesine karar verilmiştir. Buna göre, 23 Ağustos 2015-06 Eylül 2015 tarihleri arasında Özel Güvenlik Bölgesi ilan edilen yerlerde her türlü araç ve insan giriş-çıkışının kontrolü, gerektiğinde yasaklanması ve gerekli güvenlik tedbirlerinin alınması, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü'nce yapılacaktır." - Gaziantep

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Karkamış Cerablus Suriye Eylül Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisinden neden ayrıldı? Mesut Komiser Arka Sokaklar'a dönecek mi? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 24 Nisan! Resmi Gazete bugün (24 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 24 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 24 Nisan dün gece deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title