Haberler

"Karkamış Antik Kenti" Paneli

Karkamış İlçesinde "Karkamış Antik Kenti" Konulu Panel Düzenlendi.

Karkamış ilçesinde "Karkamış antik kenti" konulu panel düzenlendi.

Kaymakam Ferhat Sinanoğlu, Karkamış Lisesi Konferans Salonu'nda Güneydoğum Derneği tarafından düzenlenen paneldeki konuşmasında, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin tarihi merkezinde yer aldığını belirtti.

Sinanoğlu, Gaziantep'e bağlı küçük ve şirin bir sınır ilçesi olan Karkamış'ın, en önemli doğal ve kültürel zenginlik alanın mayınlı ve yasak bölgede bulunduğunu ifade ederek, "Maalesef uzun yıllar boyunca ilgisiz bırakılmış ve bu alanda her hangi bir çalışma yapılamamıştır" dedi.

Mayınların temizlenmesiyle antik kentin turizme kazandırılacak olmasının mutluluğunu yaşadıklarını belirten Sinanoğlu, "İnanıyoruz ki yoğun ilgi hem bölgemiz hem de ülkemiz ekonomisine, kültürel ve turistik yönden azımsanmayacak katkılar sunacaktır. Bizden önce burada yaşamış insanların bıraktığı bu 4 bin yıllık dünya kültür hazinesinin sonraki kuşaklara aktarılmasında çaba sarf eden emek harcayan herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Harran Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Önal ve Gaziantep Müzesi Arkeologu Hititolog Hülya Karagöz, Karkamış ören yerinde mayın temizleme çalışmaları ile ilgili bilgi verdi.

Panele, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Gündüz, Güneydoğum Derneği Başkanı Duygu Sucuka ve öğretim üyeleri ile davetliler katıldı.

- GAZİANTEP

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title