Haberler

Kariyer Planlamasında İngilizcenin Önemi

ilandır

Kariyer planlaması yapanlar önemle üzerinde durmaları gereken konu doğru, akıcı ve etkili düzeyde ingilizce konuşabilme başarılarıdır.

Günümüz gelişen teknolojisinde kişinin pratik yapmak için pek çok imkânı vardır. İngilizce öğrenirken ana dili İngilizce olan eğitmenlerden öğrenmek bu seviyede büyük önem taşır. İngilizceyi konuşarak ve pratik yaparak öğrenmenin önemi ve zorunluluğu dilin farklı kullanımlarında çok önemli hale gelir. Bir yabancı dil sadece konuşarak öğrenilebilir. Ülkemizde yaşanan en büyük sorun her adayın İngilizce anlıyorum ama konuşamıyorum ifadeleri ile açıklanabilir. Günlük İngilizcede kullanılan kelime sayısının sadece 1000 civarı olduğu yapılan araştırmalarla tespit edilmiştir. Dolayısıyla temel kelimeleri bilip üzerine ekleyebildiğiniz her kelime dili daha rahat konuşmanıza olanak sağlayacaktır.

Türkiye'nin en etkili İngilizce öğreten yöntemineadresinden ulaşarak hemen seviye tespiti için başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz. Pek çok kişinin tercih ettiği yöntem güvenilirlik ve başarı açısından onaylanmış bir programdır. Ana dili İngilizce olan eğitmenle karşılıklı konuşabilen aday her geçen gün kendine olan güvenin artırır. Dil eğitiminin en büyük sıkıntısı alınan eğitimlere, gidilen kurslara ve harcanan zamana rağmen bilgilerin pratiğe dökülememesidir. Türkçe bilmeyen öğretmenlerle konuşma yapmak adayın bir şekilde kendini ifade edebilmesine olanak tanımaktadır. Konuşarak öğrenme sistemi tam da bu fırsatı ayağınıza kadar getirir.

Tamamı yabancı öğretmenler eşliğinde pratik yaparak dili öğrenme imkânını sunar. Girilen seviye tespit görüşmesi ile adayın dile olan hâkimiyeti eğitmenler tarafından anlaşılır. Kişiye özel olarak hazırlanan program eşliğinde karşılıklı konuşma dersleri başlar. Her gün istediğiniz yerden ve istediğiniz süre içerisinde skype ya da sabit telefon hattı üzerinden öğretmeninizle görüşmelere başlarsınız. Daha ilk görüşmelerde yabancı biriyle konuşma sıkıntısını üzerinden atan öğrenci kısa zamanda kendini geliştirerek istenen ve hedeflenen seviyeye gelir. Pratik yaparak konuşabildiğini anlayan aday işe daha sıkıca sarılır. Kendine olan güveni artar. Gerçekçi metotlarla uygulanan dil eğitimi programlarının sonuca çok daha kolay ulaşılabileceğini eğitimciler de kabul etmektedir. Pek çok konu kitaplardan öğrenilebilir ancak pratik kullanım yerlerini duymadıkça ve kullanmadıkça öğrenilmesi zor bir hal alır.

Her ortamda yabancılar ile konuşmak, yabancı müzik dinlemek, yazılı kaynakları takip etmek, seyrettiğimiz fil ve dizileri alt yazı seçeneği ile izlemek bize hep fayda sağlayacaktır. Ana dillerinde iletişimi çok kuvvetli olan insanlar konuşurken sıkıntıya düşmek, teklemek ve başkalarının önünde yanlış yapmak istemez. Kariyer planınızda istediğiniz yere gelmenin ilk yolu çok çalışmaktan geçmektedir.

Ancak günümüzde çok çalışkan bir eleman eğer İngilizce iletişim kuramıyorsa işleri hep yarım kalır. Yabancı ortaklarla yapılacak görüşmelerde çeviriye ihtiyaç duyulur ki bu da hiç istenmeyen bir durumdur. Çok küçük yaşlarda başlayan yabancı dil eğitiminin faydası hayatın her alanında kendini gösterirken, dilin öğrenilerek değil edinilerek hayata geçirilmesi çok daha faydalıdır. İngilizce öğrenmeyi ertelemeyin ve bir dünya insanı olun.

Türkiye Advertorial Haberler Advertorial Haberler

title