Haberler

Kariyer Günleri Fuarı Kapılarını Ziyaretçilerine Açtı

Güncelleme:

Şanlıurfa'da çeşitli kurumlar tarafından ortaklaşa düzenlenen '5. Mesleki Rehberlik ve Kariyer Günleri Fuarı'nın açılışı gerçekleştirildi.

5. Mesleki Rehberlik ve Kariyer Günleri' fuarın açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci "Temel amacımız öğrencilerimizin üniversiteye geçerken seçecekleri bölümler ve programlar ile ilgili bilgi edinmelerini sağlamaya yönelik yapılmış bir fuardır diyerek şunları kaydetti. Şanlıurfa'da ortaöğretim sürecinde yer alan ve sınava hazırlanan öğrencilere ve ailelere yönelik böyle bir etkinlik gerçekleştirildiklerini belirterek, açılışını yapacağımız bu fuarın kişinin hayatında en önemli kararlardan biri olan meslek ve üniversite tercihi konusunda çok önemli katkılar sunacağına inanıyorum dedi.

İlci Bu yıl beşincisi ile artık gelenekselleşen fuarımız Türkiye'de bu anlamda yapılan birçok fuardan daha etkili bir katılımla gerçekleşmekte, Türkiye de İstanbul ve Antalya ile birlikte üç fuar arasında yer almaktadır. Üç gün sürecek olan fuarımıza toplam 32 devlet ve vakıf üniversitesi katılmaktadır dedi

YILMAZ, KÜRESEL EKONOMİYİ ANLATTI
Vali Yardımcısı Cengizhan Yılmaz ise yaptığı konuşmada "Küresel dünyada müthiş bir rekabetin yaşandığını ve yaşanan rekabette üniversitelere büyük görevler düştüğünü söyledi.

Yılmaz "Bir zamanlar ülkemizde üniversite sayısı çok azdı. Bugün 170'in üzerinde üniversitemiz bulunmaktadır. Çok genç bir nüfusa sahibiz. Bu potansiyeli üniversitelerimizle birlikte iyi değerlendirdiğimiz takdirde lider olma yolundaki ülke statümüzü perçinleştiririz'' dedi.

Konuşmaların ardından fuar açılışına geçildi. Fuarın açılışı kurdelesini Vali Yardımcısı Cengizhan Yılmaz yanı sıra Harran Üniversitesi Rektörü vekili Prof. Dr. Ahmet Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, Defterdar Ali Osman Karaköse, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Necip Özgökçe, İş Kur İl Müdürü Necdet Karasevda, birlikte kesti.

Piazza AVM'deki açılışa Vali Yardımcısı Cengizhan Yılmaz yanı sıra Harran Üniversitesi Rektörü vekili Prof. Dr. Ahmet Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, Defterdar Ali Osman Karaköse, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Necip Özgökçe, İş Kur İl Müdürü Necdet Karasevda, Daire amirleri, okul müdürleri, Öğretmenler, Öğrenciler ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.

Protokol ve katılımcılar daha sonra stantları gezerek yetkililerden bilgi aldılar. 5. Mesleki Rehberlik ve Kariyer Günleri fuarı 5 Nisan'a kadar açık olacak.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Yerel

Metin İlci Şanlıurfa Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title