Haberler

Kargoyla Gönderilen 60 Av Tüfeği Ele Geçirildi

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, kargo araçlarında yapılan denetimlerde Amerikan yapımı piyade tüfeği görünümlülerin de aralarında olduğu yasa dışı imal edilen 5’i kısa namlulu 60 av tüfeği ele geçirildi.

Konya'nın Beyşehir ilçesinde, kargo araçlarında yapılan denetimlerde Amerikan yapımı piyade tüfeği görünümlülerin de aralarında olduğu yasa dışı imal edilen 5'i kısa namlulu 60 av tüfeği ele geçirildi.

Beyşehir'den yasa dışı ve usulsüz üretim silahların internetten sosyal medya aracılığıyla pazarlanarak alıcılarına kargo yoluyla gönderileceği bilgisi üzerine harekete geçen Jandarma Asayiş Timleri, Beyşehir- Konya Karayolu üzerinde maliye ekipleri ile birlikte denetim yaptı. Konya istikametine giden kargo araçlarının durdurularak yapılan denetim ve kontrollerinde kargo gönderisi olan kutular içerisinde, iç piyasaya üretimi yasak olan 5'i kısa namlulu olmak üzere 60 av tüfeği saptandı. Av tüfeklerinin yapılan incelemesinde 14'ünün Amerikan yapımı M-16 modeli piyade tüfeklerinin birebir kopyası olduğunu tespit eden Jandarma Asayiş Timleri, iki kargo aracında usulsüz ve yasa dışı üretildiği iddia edilen 60 av tüfeği buldu.

Yasa dışı imal edildiği ileri sürülen tüfekler ile ilgili kargo gönderisi yaptığı belirlenen kişiler hakkında 6136 ve 2521 sayılı yasa kapsamında adli işlem başlatıldığı bazı tüfeklerle ilgili kabahatler kanunundan işlem yapılırken, maliye ekiplerinin de usulsüz irsaliye ve faturalarla ilgili mali yönden cezai işlem uyguladığı öğrenildi. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Beyşehir Konya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title