Haberler

Kargonuzu Teslim Alan Otomobil Yapıldı

Güncelleme:

Son dönemde "kendi kendisine park eden", "sürücüsünden direksiyonu devralan" lüks modeller gündeme gelirken, bu kez de "paket kabul edebilen" otomobil için adım atıldı!

Volvo'nun, teknoloji devi Ericsson ile geliştirdiği sistemin ardından Audi de, Amazon ve DHL ile işbirliği yaparak benzer bir hizmeti kullanmayı düşündüğünü açıkladı. Tüm bunlar olduğunda, araç sahibinin internet üzerinden satın aldığı mallar, ev yerine doğrudan "otomobilin bagajına" teslim edilecek.

EVDE BEKLEME DÖNEMİ BİTECEK

Yani paket için evde bekleme dönemi sona erecek. Üstelik sürücü, bunun için örneğin çalışma masasının başından bile kalkmayacak.

ŞİMDİLİK SINIRLI

Bu tip bir hizmeti ilk gündeme getiren, Volvo olmuştu. Geçen yıl, sistemi yeni XC90'la birlikte bazı yeni modellerinde de kullanmaya başlayacağını açıklayan Volvo, araç sahiplerinin örneğin anlaşmalı marketlerden ısmarladıkları malzemelerin, bagaja teslim edilmesinin mümkün olacağını belirtmişti. Buna göre kurye, aracın yanına geldiğinde, araç sürücüsü tarafından kuryenin telefonuna bir kod ya da izin gönderiliyor. Bu sayede kurye, örnegin 1 dakika için aracın bagajını açıp, eşyaları buraya koyuyor. Araç, bu sürenin sonunda tekrar kendisini kilitliyor ve aynı kod, bir kez daha kullanılamıyor.

KARGO ŞİRKETLERİ İLE İŞBİRLİĞİ

Audi de, benzer bir sistemin çalışmalarına Amazon ve DHL işbirliğiyle başladığını geçtiğimiz günlerde duyurdu. Buna göre Amazon'dan alışveriş yapan bir Audi sahibi, DHL tarafından bunların aracın bagajına teslim edilmesini ya da gönderecekleri paketin alınmasını isteyebilecek. İlk deneme uygulamaları da, gelecek aydan itibaren Almanya'nın Münih kentinde başlayacak. Sistemin, markanın eski modellerinde de kullanılması mümkün olabilecek.

HAVA ARAÇLARINA İZİN ÇIKMADI

Amazon ve DHL, daha önce de paket dağıtımının, insansız küçük hava araçlarıyla yapılması konusunda da girişimler yapmış, ancak bu fikre, güvenlik nedeniyle izin verilmemesi gündeme gelmişti.

DENEMELER TAMAM

İlk denemeleri tamamladığını açıklayan Volvo, yakın zamanda gerçek uygulamanın İsveç'te başlayabileceğini belirtirken, Audi, tüm marka müşterilerinin sistemi kullanmasının gelecek yılı bulabileceğini kaydetti.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Ericsson Volvo Audi Teknoloji Yaşam Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (1)

vatandaş:

bizim yerimize işe filan gidebilecek araba yok mu?

1
3
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title