Haberler

Kargılı Güreşçiler Kırkpınar'da

Edirne’de düzenlenecek olan 654. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ne Kargılı güreşçiler takım halinde yeraldı.

Edirne'de düzenlenecek olan 654. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne Kargılı güreşçiler takım halinde yeraldı.

Edirne'de bu yıl 654'sü düzenlenen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerine bu yıl Kargılı güreşçilerde katıldı. 20-26 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 654. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivalinde Kargı Kaymakamlığı Halk Eğitim Merkezi bünyesindeki güreşçiler de yer alıyor. Antrenör Kazım Karabıyık öncülüğünde çeşitli boylarda 6 Kargılı güreşçi, Edirne Kırkpınar'daki tarihi güreşlerde ter döküyor.

Güreş Antrenörü Kazım Karabıyık, Tarihinde Dünya, Olimpiyat ve Avrupa şampiyonları çıkartmış bir ilçe olan Kargı'da açılan kursla birlikte güreşçi alt yapısının oluşmaya başladığını belirterek, "Kargı tarihinde ilk kez takım olarak Kırkpınar'a katılım oldu. Güreşçilerimizin tecrübe edinmeleri için Kırkpınar gibi büyük bir organizasyonda olmamız gerektiğini düşünerek Kargı Belediyesi ve ilçe esnafının da maddi desteği ile güreşlere katıldık. Güreşçilerimizin Kırıkpınar'ın havasını solumaları, buradaki ortama alışmaları ve tecrübe edinmeleri açısından önemli, temellerini attığımız bu sporcularımız inanıyorum ki bir gün Kıkkpınar'da Kargı'nın adını duyuracaklardır" dedi.

Kargılı güreşçiler ilk gün başarılı maçlar yaparak bir üst tura geçmeyi başardılar. - ÇORUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kırkpınar Kargı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title