Haberler

Karesi Belediyesi Yeni Logosunu Tanıttı

Güncelleme:

Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Karesi Belediyesi'nin yeni logosunu tanıttı. Yeni logonun Selçuklu Devleti, Karesi Beyliği ve İslami motifler ile hazırlandığını kaydeden Başkan Yılmaz, "Yeni logomuz ile tarihimizi canlandırdığımıza inanıyoruz" dedi.

Yücel Yılmaz Başkanlığındaki Karesi Belediyesi yeni logosunu kamuoyuna tanıttı. Belediye Başkan Yardımcıları Mürsel Sabancı ve Yusuf Hocaoğlu'nun eşlik ettiği Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, "Karesi Belediyesi'nin logosunun tanıtımını sizlerle paylaşmak için bu toplantıyı düzenledik. Çok geniş katılımlı bir konsorsiyumla karar verilmiş bir logomuz var. Seçilmiş insanların içerisinde oluşturduğumuz komisyon ile logoyu hazırladık. Logoyu hazırlarken uluslar arası kriterler belirlendi. Bu logoyu ona göre hazırladık. Zaten logomuzda Selçuklu, Karesi Beyliği ve İslamiyet'in 8 ilkesinin temellerini oluşturuyor. Biz bu logo ile tarihimizi de canlandırdığımıza inanıyoruz. Ayrıca logomuzda rüzgardan yararlanan yel değirmenleri de anımsanıyor. Yok olmaya yüz tutmuş çok önemli mimari eserler logomuzda yaşayacak. Logomuzda siyonizmin olan yıldızı anımsattığı söylenmiş ama bu tamamen yanlış bir düşünce olur. O logoda 2 üçgen var. Bizim logomuzda ise Osmanlı kültüründen kalan 2 karenin birleşimi var. Balıkesir Karesi Belediyesi'nin halk adına karar verebilecek durumda olduğuna inanıyoruz. Biz meclisimizdeki muhalefete tüm çalışmalarımız hakkında bilgiler veriyoruz. Onlarla uzlaşmaya çalışıyoruz" dedi.

Logoda ayrıca yel değirmenini anımsattığını kaydeden Yılmaz "Biz rüzgardan 1300'lü yıllarda faydalanmaya başlamışız. O dönemler yel değirmenleri kurulmuş. 1340'lar Karesi Beyliği burada Oğuz Boyunun Karakeçili soyu buradaymış. Bizim burada Yörük geçmişimiz var. Logomuz ayrıca bugün mecliste onaylanacak" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Selçuklu Devleti Yusuf Hocaoğlu Yücel Yılmaz Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title