Haberler

Karesi Belediye Şehri Canlandıracak

Karesi Belediyesi’nin olağanüstü meclis toplantısında 2015-2019 stratejik planı onaylandı.

Karesi Belediyesi'nin olağanüstü meclis toplantısında 2015-2019 stratejik planı onaylandı. 'Kişilikli ve kimlikli bir şehir' sloganıyla yola çıkılan planda, Balıkesir'in canlı bir şehir olması için çalışmalar yapılacak. Stratejik planda vizyon ise 'Yaşam kalitesi yüksek, marka kent Karesi' olarak belirlendi.

Karesi Belediyesi'nin olağanüstü meclis toplantısı Karesi AVM'de, Belediye Başkanı Yücel Yılmaz başkanlığında yapıldı. Karesi Belediyesi'nin 2015-2019 Stratejik Planı'nın görüşülerek onaylandığı mecliste, Karesi Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Hocaoğlu, kardeş şehir Schwabisch Hall ziyaretleriyle ilgili meclis üyelerine görsel sunum yaptı. Ayrıca birim müdürleri stratejik planla ilgili sunum yaparak, planın hazırlanma aşamaları, teknik konular ve projeler hakkında meclisi bilgilendirdi.

2015-2019 Stratejik Planı hazırlarken 'kişilikli ve kimlikli bir şehir' sloganıyla yola çıkan Karesi Belediyesi'nin ana hedefi Karesi İlçesini sosyal yaşam alanları, sosyal ve kültürel etkinlikler ile yaşamaktan zevk alınan 'canlı bir şehir' haline getirmek. Tüm kesimlerin görüş ve önerilerine başvurularak hazırlanan ve uygulama sürecinde halkla birlikte hareket edilecek olan stratejik plan; imardan ulaşıma, sosyal ve kültürel belediyecilikten, kaynakların verimli kullanımına kadar geniş bir yelpazede şehrin geleceğine ışık tutacak.

Karesi Belediyesi'nin stratejik planında vizyon 'hayat kalitesi yüksek, marka kent Karesi' olarak belirlendi. Stratejik plan ile ilgili bilgilendirmenin ardından birim müdürleri, kendi stratejik planlarının hazırlanma aşaması, teknik detayları ve projeleri hakkında meclise bilgi verirken Başkan Yardımcısı ve meclis üyesi Yusuf Hocaoğlu, Almanya'daki kardeş şehir Schwabisch Hall'e yapılan ziyaret konusunda meclise sunum yaptı. Ardından 12-15 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Almanya ziyareti için Strateji Geliştirme Müdürlüğü'nden gelen teklif görüşülerek karara bağlandı.

Almanya temaslarını değerlendiren Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Schwabisch Hall'den önce 6 bini Balıkesirli olmak üzere 10 bin Türk'ün bulunduğu Duisburg'u ziyaret ettiklerini ifade ederek, "Duisburg'taki Türkler, benliklerini korumaya çalışıyor. 2015 yılı Mayıs ayında Büyükşehir, Karesi ve Altıeylül belediyeleri olarak bazı şeyleri paylaşmak amacıyla burada bir etkinlik yapmayı arzuluyoruz" dedi. Schwabisch Hall'in Karesi'ye yakıştığını dile getiren Başkan Yılmaz, "Sanayi ve şehircilik adına Schwabisch Hall'den öğreneceğimiz çok şey var" ifadelerini kullandı. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yusuf Hocaoğlu Balıkesir Almanya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title