Haberler

Karesi, 18 Mart Ruhunu Yaşayacak

Karesi Belediyesi, Türkiye'nin dönüm noktalarından biri olan 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100'üncü yıldönümü nedeniyle etkinlikler düzenleyecek.

Karesi Belediyesi 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100'üncü yıldönümü nedeniyle ilçede etkinlikler düzenleyecek. 16-17 ve 18 Mart tarihlerinde 09.30 - 11.00 - 13.00 - 14.30 saatlerinde 'Dersimiz Çanakkale' adlı tek perdelik çocuk oyunu sergilenecek. Kız Meslek Lisesi Tiyatro Salonu'nda sahnelenecek olan oyunu Karesi İlçesi'ndeki okullarda eğitim gören 3 ve 4'üncü sınıf öğrencileri ücretsiz olarak izleyebilecek.

Ayrıca 17 Mart Salı günü saat 20.00'de 'Geleceğini Biliyordu' adlı yetişkin oyunu sergilenecek. Fatma Emin Kutvar Anadolu Lisesi'nin düzenleyeceğini, Karesi Belediyesi'nin de katkı sağladığı oyun Salih Tozan Toplantı ve Gösteri Merkezi'nde sahnelenecek. 18 Mart Çarşamba günü ise Karesi'de 100 Yıllık Destan konulu fotoğraf sergisi açılacak. Saat 12.00 ile 17.00 saatleri arasında Milli Kuvvetler Caddesi'nde gerçekleştirilecek olan etkinlik kapsamında Balıkesir Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ve Balıkesir Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin Çanakkale temalı canlı müzik performansları ve resim atölye çalışmaları sergilenecek.

18 Mart'ın Türk Milletinin özgürlük ve vatanı için gerektiğinde neleri feda edebileceğini kanıtladığı bir dönemi simgelediğini ifade eden Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, "Hür ve bağımsız yaşama kararlılığımızın en veciz örneklerinin sergilenmiş olduğu Çanakkale Deniz Zaferi, eşsiz bir kahramanlık destanıdır. Millet olarak bizler, bu mukaddes toprakları bize emanet eden, kanıyla, canıyla bu toprakları vatan kılan her bir şehidimizi daima minnet ve şükranla anacağız. Şehitlerimizin aziz emanetini ebediyen koruyacak, bu emaneti çok daha yükseklere taşımak için var gücümüzle mücadele edeceğiz" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çanakkale Türkiye Yerel Haberler

title