Haberler

Kardeşliğin Simgesi İznik Çini Tablosu Oldu

Güncelleme:

İznik ve Gölcük Belediyelerin Kardeşlik Simgesi İznik Çini Tablosu Oldu. Geçtiğimiz yıl yapılan protokol ile kardeş şehir olan iki belediye, karşılıklı ziyaretler gerçekleştirerek Sosyal ve kültürel değerlerini birlikte tanıttı.

İznik Belediye Başkanı ve Kent Konseyi Başkanı Osman Sargın, Eşi Hacer Sargın, Belediye Meclis Üyesi Öner Erim, İznik Kent Konseyi Genel Sekreteri Havva Çandar ve Kent Konseyi üyeleri Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş'i makamında ziyaret etti.

Kardeşliğin ikinci yıl anısına düzenlenen ziyarette kardeş şehir misafirlerini Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, eşi Feriha Ellibeş, Kent Konseyi Başkanı Metin Şentürk , Gölcük İznikliler derneği başkanı Hasan Basri Başbay karşıladı.

Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş'in makamında gerçekleşen görüşmelerde kardeş ilçe çerçevesinde sürdürülen çalışmalar, yapılan yatırımlar, yürütülen Kültürel faaliyetler konusunda fikir alışverişinde bulunuldu.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden başkan Ellibeş"Dört Medeniyete başkentlik yapmış tarihi bir şehir ile kardeşlik yapmak bizleri onurlandırıyor. Tüm medeniyetin izlerini yakından görmek için zaman zaman çini diyarı İznik'e Kültürel turlar düzenliyoruz. Tanıtım amaçlı turlarımızda bizleri kardeş belediyemiz İznik ağırlıyor. Gösterdikleri bu güzel misafirperverlikten dolayı başkan ve ekibine teşekkür ediyorum" dedi.

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın Yaptığı açıklama da" Kardeşliğin ikinci yıl anısına bizleri ağırladığınız için teşekkür ederim. Bu güzel günde sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum. Birlikte karşılıklı düzenlediğimiz Kültürel ve Sosyal etkinlikler iki ilçemize de ayrı bir değer katıyor. Her iki ilçemizin tanıtımı açısından Kent Konseylerimiz önemli görevler yükleniyor. Bu sorumluluk içerisinde hep birlikte daha güzel işlere imza atacağız" dedi.

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın Kardeşlik anısına İznik Çini Tablosu hediye ederken, Gölcük Belediye Başkanı ise Gölcük simgesi olan gemi hediye etti. Gölcük Belediyesi ziyaretinin ardından Gölcük Belediyesi Ilıcalarını ve aşiyan tesislerini gezdiler.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mehmet Ellibeş Metin Şentürk Osman Sargın İznik Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title